Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Kövér László legújabb előterjesztése 38 ellenzéki képviselőt büntetne meg azzal, hogy megvonná a fizetésüket. Ezzel kb 350-450 ezer forinttal büntetné meg szinte a teljes ellenzéket a fideszes házelnök. Arra, hogy egyszerre ennyi ellenzéki politikust büntetettek volna meg még nem volt példa, elemzőnk szerint a Fidesz gazdasági eszközökkel kezdte meg most az ellenzéket ellehetetleníteni.

Csütörtökön délelőtt tárgyalja a házbizottság, hogy milyen büntetést kapnak az ellenzéki képviselők a túlóratörvény elfogadásának napján, vagyis a december 12-i botrányos ülésnapon történtek miatt – tudta meg a hvg.hu.

A parlament ezen a napon szavazott a túlóratörvény elfogadásáról, az ellenzéki képviselők pedig számos eszközzel próbálták megakadályozni a törvény elfogadását, többek között a pulpitust is elfoglalták.

Elállták a levezető elnök, a fideszes Latorcai János elől a pulpitusra vezető utat, aki azonban ezután a fideszes padsorokban egy mobil mikrofonba beszélve, darálta le az aznapi szavazásokat – a kormánypárti képviselők pedig ezeket rendre meg is szavazták, a túlóratörvénnyel és a közigazgatási bíróságok felállításával együtt. Ennek az ülésnek a szavazásait és levezetésnek szabályosságát  sokan megkérdőjelezik.

Kövér László házelnök mostani előterjesztésében az is szerepel, hogy az Országgyűlésről szóló törvény mely passzusa szerint kapnának büntetést a képviselők a tiltakozásukért.

A lap úgy tudja, hogy a házbizottság elé a következőket nyújtotta be a fidesz vezető politikusa:

a DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence, és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett

az Országgyűlés ülésén fizikai erőszakot alkalmazott, illetve közvetlen fizikai erőszakkal fenyegetett, arra hívott fel, vagy más kivezettetését akadályozta,

míg a jobbikos Ander Balázs, Rig Lajos, Stummer János, illetve az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet, és Ungár Péter

pedig az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított, illetve magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait szegte meg.

Az előterjesztés szerint az ellenzéki képviselőket Kövér a tiszteletdíjuk csökkentésével büntetné, és a lap szerint ez mintegy egyhavi tiszteletdíj megvonását jelentené.

Megkérdezett elemzőnk szerint ez a hatalmas méretű bírság és az ellenzéki pártokat rendre bírságoló Állami Számvevőszék is azt jelzi, hogy a Fidesz stratégiát váltott az ellenzék ellehetetlenítésében. Most már nem csak a kétharmad erejével törvényekkel nehezíti a pályát, hanem gazdasági és pénzügyi forrásaikat is szűkíti a hatalmas mértékű bírságokkal.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here