Önkényesnek tartják és nem fogadják el az MSZP és a Párbeszéd képviselői azt a büntetést, amelyet Kövér László házelnök javasol kiszabni rájuk, amiért kőkemény obstrukcióval, többek között az elnöki pulpitus elfoglalásával, próbálták megakadályozni a rabszolgatörvény elfogadását.

Eléggé világosan beüzent az MSZP ma Kövér Lászlónak, kb azt üzenték a fideszes házelnöknek: az MSZP tesz magasról, hogy Kövér mit bírságol, a szocialisták folytatják a tiltakozást a parlamentben!

Kiderült világosan, hogy Orbán Viktor kilóra adta el a magyar munkásokat, úgyhogy nehogy azt higgye bárki, hogy ennek a meccsnek vége van, jelezte Korózs Lajos az MSZP politikusa, hogy az ellenzék tovább tiltakozik a rabszolgatörvény ellen a Tisztelt Házban. Kövér László készítheti az újabb büntetéseket – erősített rá a szocialista politikus mondandójára Kocsis-Cake Olivio.

A MSZP- Párbeszéd frakció szövetség politikusa szerint az, hogy Kövér László most az ellenzéki képviselők egyhavi teljes fizetését elvonná, az Állami Számvevőszék gyakorlatához hasonlatos, mivel az ÁSZ kifejezetten csak az ellenzéki pártokat bünteti az európai parlamenti és az önkormányzati választás előtt azért, hogy ne tudjanak indulni.

Ráadásul, magyarázta Kocsis-Cake, fals az Országgyűlés elnökének indoklása, miszerint az ellenzéki képviselők a parlament december 12-i ülésnapján erőszakot alkalmaztak és megsértették a Ház méltóságát.

Szerinte ezt a logikát követve a megbüntetett képviselők között kellene lenniük a kormánypárti politikusoknak is, akik – mondta – akadályozták az ellenzéki képviselőket a mozgásban, sőt lökdösték is őket.

Korozs Lajos, az MSZP képviselője kijelentette, hogy ezzel a büntetéssel a Fidesz beismerte, hogy nem szabályos körülmények között fogadták el a rabszolgatörvényt. (Hiszen, ha szabályos lett volna minden, akkor most nem lenne bírság) Majd azt is elmondta, hogy az Ő kezében egy nagyon veszélyes fegyver volt: kamera. Így megláthatták az emberek, ami ott folyt. Kiderült, hogy Orbán kilóra adta el a munkásokat és az oligarchái és a multik oldalára ált -mondta

A házbizottság csütörtökön foglalkozik a házelnöki javaslattal. Az MTI érdeklődésére kedden az Országgyűlés Sajtóirodája azt közölte, hogy Kövér László házelnök 29 ellenzéki képviselő – DK-s Arató Gergely, Gréczy Zsolt, Hajdu László, László Imre, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, Varju László, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita, Harangozó Tamás, Hiszékeny Dezső, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Molnár Gyula, Molnár Zsolt, Szabó Sándor, Tóbiás József, Tóth Bertalan, Varga László, a liberális Bősz Anett, a jobbikos Jakab Péter, a párbeszédes Burány Sándor, Kocsis-Cake Olivio, Szabó Tímea, Tordai Bence és a független Mellár Tamás, Szabó Szabolcs, Székely Sándor és Szél Bernadett – egyhavi tiszteletdíjának megvonását javasolja, mert a tavaly december 12-i ülésnapon megsértették az Országgyűlési törvényt azzal, hogy fizikai erőszakot alkalmaztak, illetve közvetlen fizikai erőszakkal fenyegettek, arra hívtak fel, vagy más kivezettetését akadályozták.

További kilenc képviselő – a jobbikos Ander Balázs, Rig Lajos és Stummer János, az LMP-s Csárdi Antal, Demeter Márta, Hohn Krisztina, Keresztes László Lóránt, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter – esetében az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartás miatt, illetve a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait megszegése miatt a házelnök a tiszteletdíj egyharmad havi megvonását javasolja.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here