Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A CNN, a világ egyik legismertebb hírcsatornája egy terjedelmes cikkben és összeállításban akadt ki azon, hogy a magyar középiskolás diákok történelem tankönyve mennyire elfogult, és gyakorlatilag a kormány a migráns-propagandája található meg benne. Azt már mi tesszük hozzá, hogy eddig csak a legbetegebb diktatúrák sajátja volt, hogy a gyerekek agyát is átmossák a propagandával.

Hosszú cikkben mutatja be az amerikai hírtelevízió, a CNN honlapja, hogyan szivárog be a kormánypropaganda a magyar oktatásba, azon belül is az állami kiadású tankönyvekbe – vette észre a hvg.hu.

Példaként egy középiskolai történelemkönyvet hoz fel a cikk, amelyben a multikulturalizmusról szóló fejezetet a 2015-ben a Keleti pályaudvaron sátrazó migránsokról készített kép illusztrálja, de rögtön mellette helyet kapott egy Orbán Viktortól származó idézet, amely szerint „meg kell becsülni”, hogy Magyarország homogén ország.

A CNN több tanárt és könyvkiadót is megszólaltat, akik közül sokan is úgy vélik, a magyar kormány kereszteshadjáratba kezdett, hogy saját nacionalista képére formálja az oktatási rendszert. A lépések közé sorolja a CEU elüldözését és a társadalmi nemek tanulmánya („gender”) szakok megszüntetését is.

Repárszky Ildikó, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium történelemtanára rámutatott, hogy a tankönyveken már nem egyetlen szerző neve szerepel. Ehelyett egy szerkesztőbizottság „teljesen szabadon, nyersanyagként” kezeli a szöveget, amelyet úgy alakít át, ahogy jónak látja.

A cikkben megszólal Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, aki a már említett migránsos példát kritizálta, mivel az semmit nem közöl a migrációs problémák valódi okairól, csak azt, hogy mit gondol minderről a miniszterelnök.

Miklósi szerint Orbán migránsellenes retorikája már az osztálytermekbe és a játszóterekre is beszivárgott. „A migráns mára szitokszó lett a gyerekek között is” – mondta a pedagógus, aki szerint ha egy tanár kimondja a „zsidó”, a „cigány” vagy a „szlovák” szót a tanteremben, akkor a diákok gyakran oldalba bökik egymást és vihorásznak.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős Fidesz államtitkár a CNN kérdéseire küldött válaszában „politikai véleménynyilvánításnak” hívta a tanárok aggodalmát, hozzátéve, hogy a kormány mindig nyitott volt a kritikára  a közreműködésre és az észrevételekre a szakmai szervezetektől. ( :))))) )

A hvg.hu csütörtökön írta meg, hogy szeptembertől mintegy 3,5 millió tankönyv tűnhet el az iskolákból: az új tanévben a magánkiadók úgynevezett közismereti tankönyveinek (a biológiától a matematikán át a történelemig) a 90 százaléka lekerül a tankönyvjegyzékről, ahogy a nyelvkönyvek harmada is. Ezek azért tűntek el, mert az Oktatási Hivatal nem hosszabbította meg a könyvek engedélyét, ezért a kiadók pereltek is.

Tehát a tankönyvek területén is tovább növekszik a Fidesz monopolizált helyzete ha téged is felháborít, hogy a kormány már a gyerekeket sem kíméli és őbeléjük is sulykolja a gyűlöletet, oszd meg ezt a posztot!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here