Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tíz éve bérel egy önkormányzati bérlakást a korábbi fideszes parlamenti képviselő, Tiffán Zsolt cége, de a Budavári Önkormányzat döntése alapján most újabb 5 évig használhatja mindössze havi 47 ezer forint plusz áfa ellenében – tudta meg a hvg.hu.

A Halászbástyától pár percre található, exkluzív környéken több százezer forintért lehetne hasonló lakást bérelni, de ha a fővárosban egy 60 négyzetméteres, téglaépületben található lakást szeretnénk bérelni, akkor a legnagyobb ingatlanhirdetési oldal sokezres kínálatát alapul véve havonta – rezsi nélkül – minimum 100 ezer forint bérleti díjat kellene fizetnünk. Ennyiért is a VIII. kerületben találnánk kiadó lakást, félúton a Blaha Lujza tér és a Keleti pályaudvar között.

Így több mint szerencsés Tiffán Zsolt, aki 2010-től egészen az áprilisi választásokig a Fidesz országgyűlési képviselője volt: a bt.-je mindössze 47 379 forint plusz áfáért bérelhet ki egy pontosan ugyanekkora lakást, csak éppen a budai Vár oldalában.

A fideszes vezetésű önkormányzat nemrég 2023 októberéig hosszabbította meg a lakás bérleti idejét.  Az előterjesztést maga az I. kerület fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás nyújtotta be, és a kérést támogatva javasolta, hogy Tiffán cége ennyiért kapja meg a bérleményt.

A Vár környékén hasonló paraméterű, kivehető lakást alig találni, ha az I. kerületet nézzük, akkor a hasonló méretű ingatlanok bérleti díja minimum 200 ezer, maximum 585 ezer forint között mozog. Vagyis a legolcsóbb kerületbeli lakás is 4-szer ennyibe kerülne a nettó összeggel számolva.

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért I. kerületi önkormányzati képviselője a HVG-nek elmondta, hogy a korábbi fideszes politikust olcsó lakáshoz jutató bizottsági ülésen rákérdezett: mivel ide van bejelentve a cég, irodának vagy lakásnak használják az önkormányzati tulajdont? Az önkormányzati vagyonkezelő képviselője erre azt válaszolta, hogy lakásnak, de az már nem derült ki, mégis ki lakik benne” – mondta.

Azt is elmondta a képviselő, hogy az I. kerület vezetése addig próbálta eltitkolni, hogy mire készülnek, ameddig azt csak lehetett hiszen, ott helyben osztották ki a bizottságban az előterjesztést, akkor látták először a képviselők a határozati javaslatot, amikor szavazni kellett arról – tette hozzá.

„Sorra potyognak ki a korábbi évek csontvázai az önkormányzat szekrényéből: most jönnek vissza a testület elé meghosszabbításra azok a lakásbérleti szerződések, amelyeket korábban kötöttek átláthatatlanul hozott döntések alapján.

Látható, hogy hosszú évek óta zajlik az önkormányzati lakások önkényes osztogatása, amely során nem a kerületben élők és nem is a segítségre szorulók, hanem a kerület kormánypárti vezetésével családi vagy üzleti érdekkapcsolatban állók jutnak fillérekért bérlakáshoz” – mondta V. Naszály Márta

Majd hozzátette, hogy  elfogadhatatlan, hogy miközben a fővárosban gyermekeseknek megfizethető bérlakást találni szinte lehetetlen, és folyamatosan zajlanak a kilakoltatások, aközben a közélet egyes szereplői olcsón megkapott budavári műemléklakásokban élve tollasodnak” – mondta.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here