Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Zajlik a végrehajtás a Medcenter egészségügyi szolgáltató ellen, amely több mint egy éve hiába követeli a pénzét a miskolci megyei kórháztól. Az utóbbi több mint 11 hónapja nem fizet a szolgáltató sugárterápiás eszközeinek a használatáért, így az nem tudja törleszteni azok árát a banknak- számolt be a Népszava

A totális összeomlás mértékét jól mutatja, hogy nem csak az orvosi gépeket, de sugárterápiás kezeléseknek is otthont adó rendelőt is viheti a bank, ugyanis ősszel a végrehajtó fölmérte a kalapács alá „vethető” ingatlant, azaz a régió daganatos betegeinek ellátását szolgáló sugárterápiás centrumot.

A kórház élére 2016-ban kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek szóbeli jóváhagyásával leállította a szolgáltató számláinak kifizetést.

Az addig a Medcenter által foglalkoztatott embereket átvették. A gépek azonban egy kivételével ma is a Medcenter tulajdonában vannak. Ám miután a cégnek a kórház azóta sem fizet, így törleszteni sem tudják a gépek vásárlásához fölvett hiteleket.

Tavaly márciusban a finanszírozó Raiffeisen Bank zálogjog bejegyzéssel látta el a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket. Ezeket emiatt karbantartani, javíttatni, megbontani, eladni csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet.

Jelenleg a miskolci centrumban az onkológiai betegek sugárterápiás ellátása lényegében hatósági engedély nélkül, a Medcenter tulajdonában lévő épületben és eszközökkel zajlik. A finanszírozó bank elindította a végrehajtást is a Medcenter ellen. Azaz az is előfordulhat, hogy kalapács alá kerülnek a régió daganatos betegeinek ellátását szolgáló berendezések.

A Népszava arról ír, hogy a kiváló döntés már most is komoly fennakadásokkal jár. Egy óra alatt nagyjából három beteget tudnak ellátni. Az óránkénti három beteg annyit jelent, hogy egy gép működik, plusz legfeljebb még egy másik, ahová a kórház más osztályairól tolják át a betegeket.

A lap azt is megtudta, hogy az eszköz, a Primus típusú nem nevezhető modernnek, mert lassan húsz éves: ez az egy gép van legálisan a miskolci megyei kórház birtokában, a másik három gép a Medcenteré. De ezt az elavultat, a kórház egyetlen saját gépét is hamarosan hetekre leállíthatják, hogy egy beruházással valamit javítsanak az állapotán. Egy olyan panelt szerelnek a régi gépre, amellyel ellenőrizhetővé válik, hogy a terápiás sugár valóban oda érkezik-e, ahol a daganat van…

A lap információi szerint itt korábban naponta átlag 180 beteget tudtak kezelni, mostanra ez a szám hatvan-hetvenre csökkent. Ezt a létszámot is csak úgy tudják fogadni, hogy a rendelési idő akár az éjszakába is nyúlhat.

Körülbelül már egy hónapja kérik a várakozó betegek türelmét az egyik gép meghibásodása miatt a váróban. A baj azonban ennél jóval nagyobb. A centrum lapnak nyilatkozó munkatársa szerint az elmúlt egy hónapban naponta már 10-30 beteget nem tudtak fogadni, mert a korábbi négy helyett huzamosabb ideje csak két gép működik. Ám hiába áll egy vadonatúj eszköz becsomagolva a raktárban, a tulajdonos Medcenter és a kórház közötti elszámolási vita miatt nem lehet üzembe helyezni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here