Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Magyar Orvosi Kamara egy igen kemény hangvételű közleményben azt írja, azonnali tárgyalásokat akar a kormánnyal. Éger István elnök szerint az ellátás most is ezer sebből vérzik.

Több portál is leközölte a  Magyar Orvosi Kamara közleményét, melyből az derül ki, hogy a kormánnyal megértő politikájának kudarcaként értékeli az orvosi kamara az egészségügy elmúlt egy évében történteket, ezért újra fogalmazza követeléseit, és azonnal tárgyalni akar a kormánnyal.

Mint, írják a Magyar Orvosi Kamara hosszú évek óta az egészségügyi kormányzat korrekt szakmai tárgyalópartnere.  A sorra jelentkező orvosi és fogorvosi csoportok közzétett megnyilvánulásai, kritikái az egészségügy állapotával kapcsolatban megalapozottak. Követeléseik jogosak!- szögezi le az orvosi kamara.

Majd arról is szólnak, hogy az egészségügyben a munkaerőhelyzet továbbra is kritikus. A mindennapi gyógyításban és ápolásban nélkülözhetetlen, nyugdíjasként is munkát vállaló kollégáink megalázott helyzetét nemhogy nem orvosolják, de január 1-től példátlan anyagi diszkrimináció is sújtja őket. Éppen kétszer annyi közterhet vonnak a bérükből, mint a más területen dolgozó nyugdíjasoktól. Mindeddig hiába minden írásos és szóbeli tiltakozásunk!

A mindenkit sújtó paraszolvenciahelyzet megszüntetésére tett többszöri határozott indítványunk rendre érdemi visszhang nélkül marad, hangzatos szólamokon túl érdemi intézkedésre mutató jelet nem látunk.

A korábban elért bérfejlesztés eredményeit rohamosan emészti fel az évenkénti jelentős minimálbér-emelés. A kompenzáció elmarad, orvosi bérfelzárkóztatásról már gyakorlatilag szó sem esik.

A következő esztendőkre nyilvánosságra került költségvetési számok az egészségügy további mellőzését jelzik, holott az alapvető problémák végleges és rendszerszerű orvoslására a megfelelő gazdasági-pénzügyi helyzet adott.

Az egészségügyi ágazat hazai közállapotokhoz mérten elfogadhatatlan lemaradása nemcsak európai mércével mérve, de a környező országokhoz képest is jelentős. A haladéktalan felzárkóztatás nemzeti közérdek!

Majd az orvosi kamara egy több pontos követelést is közread, melynek a végén kijelentik, hogy ágazat méltatlan helyzetének rendezése elmarad, politikai szempontból több mint bűn, hiba.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke ATV híradójának a fenti közleménnyel kapcsolatban elmondta, hogy „az egészségügyről folyó korábbi tárgyalások gyakorlatilag egy teljes évig szüneteltek 2018-ban, ezt a késedelmet a szakma nehezen viseli el, és a betegellátás megszenvedi” A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint nem elég a munkaerő, továbbra sincs elég orvos és nővér, tehát hatékonyan kell beszélniük a béremelésről.

A Fidesz propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy már az orvosik is lázonganak, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson ez a hír.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here