Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Egy emberként állnak ki a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói a szerdai napon pozícióiból azonnali hatállyal felmentett U. Nagy Gábor igazgató mellett, akinek menesztése ellen az intézet tanári kara is teljes mellszélességgel kiállt- számolt be egy helyi portál a cyberpress.hu

A hallgatók ma tüntetést is szerveztek, ahol molinókkal és körmenettel is kifejezték tiltakozásukat valamint egy négy fős képviselői delegációjuk a dékáni hivatalban is “kardoskodik” majd az eltávolított intézményvezető visszahelyezése mellett.

A fiatalok egy közleményt is kiadtak, amelyben a történteket illetve követeleséseiket is megosztották. Mint írják U. Nagy Gábor Ybl-, Kós Károly- és Kotsis Iván-díjas építészt, a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet vezetőjét a tegnapi nap folyamán a Soproni Egyetem vezetősége azonnali hatállyal menesztette valamennyi, a művészeti intézetben betöltött pozíciójából.

Az ok az volt, hogy U. Nagy Gábor évek óta az AMI körülményeinek javításán, önálló karrá változtatásán, illetve utolsó időben a Győri Egyetemhez való csatlakozásán fáradozott, mivel a művészeti intézet a Soproni Egyetemen (tisztelet persze a nagyon is valós kivételeknek) a szakok és diákok szakmai eredményeihez és hallgatói létszámához viszonyítva lényegesen kevesebb elvi és anyagi támogatásban részesült, hátráltatva ezzel a három művészeti szak és diákjainak előrelépést, fejlődését.

Ez a függetlenné válás a soproni egyetem vezetőségének nem tetszett, és építő jellegű párbeszéd helyett, mentve a menthetőt és saját érdekeiket előrébb tartván, U. Nagy Gábort menesztettek a művészeti intézetből.

A közleményükben hozzáteszik, hogy a tüntetésen résztvevő és annak követeléseiével egyetértő egykori és jelenlegi AMI-s diákok a támogatásukról biztosítják U. Nagy Gábort, aki az elmúlt években diákjainak szakmai és emberi útját maradéktalanul és messzemenőleg támogatta és támogatja mind a mai napig is, és tiltakoznak az ellen az önkényes és diktatórikus döntés ellen, mely méltatlan a Soproni Egyetem Selmeci hagyományaihoz, illetve a mostani egyetemi vezetéshez.

A hallgatóknak egy követelésük van, mégpedig hogy U. Nagy Gábort helyezzék vissza valamennyi, az AMI-ban betöltött pozíciójába.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Sopronban tüntettek az egyetemisták, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson a hír.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here