Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fővárosi Törvényszéktől kikért adatok szerint 2018-ban összesen 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2, írja az Átlátszó.

Közadatigénylésben kérték ki a Fővárosi Törvényszéktől, hogy tavaly a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2, vagyis a kormánymédiához sorolható lapok, portálok és tévék ellen hány darab sajtó-helyreigazítási kereset érkezett, és hány ilyen pert vesztettek el részben vagy egészben ezek a szerkesztőségek.

A Fővárosi Törvényszéktől kapott adatok szerint 2018-ban összesen 109 alkalommal marasztalta el a bíróság ezt a nyolc szerkesztőséget. A legtöbbször az Origo írásai kapcsán mondta ki a törvényszék, hogy valótlanok, második legtöbbször a Ripostra, harmadik helyen a hazugság versenyben a Magyar Idők végzet.

Összehasonlításképpen kikérték a független médiumok adatait is. A bíróságtól kapott adatok szerint a 444, az Index, a (választás után bezárt) Magyar Nemzet, az RTL Klub és az Átlátszó összesen 14 helyreigazítási pert vesztett el tavaly részben vagy egészben.

Az Átlátszó cikke hozzáteszi, hogy közös ezekben a perekben, hogy a helyreigazítani kért, sok pontból álló kérelmeknek csak kis részben, tipikusan nem a cikkek érdemi állításaival kapcsolatban adott helyt a bíróság.

Vagyis a közpénzekkel bőségesen támogatott kormánymédia majdnem nyolcszor annyi helyreigazítási pert vesztett 2018-ban, mint a független szerkesztőségek. Ráadásul a kormányközeli média statisztikái egy év alatt jelentősen romlottak: 2017-ben összesen 53 helyreigazítási pert vesztettek, 2018-ban már ennek bő dupláját.

Ebből azt is lehet látni, hogy a Fidesz és sajtója hogyan használja ki a területen tátongó joghézagot, hogy a választások megnyerésének fényében mennyire nem számított néhány millió forint perköltség és hogy azután pár hónappal néhány apró betűvel beismerik, hogy hazugság volt az egész.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here