Szinte minden média beszámolt Tarlós István, a Fidesz főpolgármesterének legújabb, szerintünk őrült ötletéről, hogy megszűnhet a BKK.

Több média is beszámolt róla, hogy megszűnhet a Budapesti Közlekedési Központ – nyilatkozta Tarlós István fideszes főpolgármester a Magyar Nemzetnek. A pénteki lapszámban megjelent interjúban a politikus azt mondta, hogy az elektronikus jegyrendszer finanszírozásának sikerétől is függ a BKK sorsa.

A megszüntetni kívánt BKK helyet a MÁV-val meg a Volánnal alkotnának közös jegyértékesítési rendszert, de azt is csak 2020-ig. Azt, hogy addig mi lesz nem derült ki.

Karácsony Gergely, az MSZP, Párbeszéd és a DK közös főpolgármester jelöltje is megszólalt Tarlós ötlete kapcsán, Facebookon azt írja:

“A közösségi közlekedés a főváros talán legfontosabb közszolgáltatása. Ha megszüntetik a BKK-t akkor ki a csuda fogja szervezni a budapestiek közlekedését? És az most komoly, hogy a MÁV fogja kezelni a budapesti jegyeket is? Ebből totális káosz lenne.” – reagált a hírre az ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely.

A BKK, tehát a Budapesti Közlekedési Központ Zrt a budapesti önkormányzati közlekedési közszolgáltató vállalata, a fővárosi közlekedés irányító szervezete. A több mint 300 járatán naponta kb 3 és 5 millió utazás történik, becslések szerint napi 1,5 millió utassal.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here