Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas botrányról ír a Media1.hu, szakmai portál. Az oldal információi szerint biztonsági őrök akadályozták, hogy az éjszaka elnémított Music FM munkatársai elvihessék személyes holmijaikat, illetve megkezdődhessen a bontás.  A zárakat lecserélték, áram se volt már.

Tegnap este örökre elhallgatott a Music FM. A korában Simicska Lajos is a rádió a tulajdonosi köréhez tartozott, Többen úgy gondolják, hogy ez, illetve az Orbán-kormánnyal szemben kritikától nem tartózkodó híradások szolgáltak a frekvencia megszüntetésére.

Miután tegnap elhallgatott a rádió, a Media1 információi szerint botrány alakult ki ma azaz péntek délben a Music FM székházában. Az épületbe belépni kívánó, illetve bent tartózkodó rádiósokat biztonsági őrök vezették ki az épületből, sőt még a rádió programigazgató-vezérigazgatóját, Kiss Anikót sem engedik belépni az irodájába.

A portál arról számolt be, hogy sem a vezérigazgató, sem munkatársak nem férnek hozzá a saját személyes tárgyaikhoz, a vezérigazgató pedig az általa vezetett cég autójával sem tud kiállni, ugyanis az irodaház biztonsági személyzete megakadályozta, hogy lejusson a mélygarázsba, belépőkártyáikat pedig letiltották.

A Media1 telefonon beszélt Kiss Anikóval, aki megerősítette az információt. Kiss Anikó elmondta, hogy a rádiónak otthont adó irodaházat tájékoztatták, hogy már nem kívánják meghosszabbítani az éppen mostanában lejáró bérleti szerződést, de megbeszélték, hogy a rádió sugárzása február 7-ig folyamatos lesz, majd utána még néhány hétig marad a munkatársak egy része, illetve február 7. után kerül sor a technikai berendezések elszállítására, illetve az átadás-átvétel lebonyolítása is. Kiss Anikó elmondása szerint azt ígérték nekik, hogy nem lesz probléma, annál is inkább, mivel 10 millió forint körüli óvadékuk – azaz 3 havi bérleti díjuk – letétben van a GTC irodaház üzemeltetőjénél.

Mi az éjszaka, a rádió lekapcsolásakor csak felvettük a kabátunkat, elmentünk egy étterembe, és minden mást ott hagytunk, beleértve a személyes tárgyainkat is. Nem gondoltuk volna, hogy Magyarországon ilyesmi is előfordulhat, hogy nem juthatunk vissza a saját dolgainkért, és így megaláznak bennünket- fakadt ki az újságíró

A portál később arról számolt be, hogy lecserélték a zárakat és a cikk megjelenése után mégis felengedték Kiss Anikó vezérigazgatót az irodába.

A portál szerkesztőségének Csiki László, az irodaház vezetője azt mondta, hogy az épületbe a bejutás továbbra is akadálytalan mind a garázs területekre, mind a „B” torony 5. emeleti Music FM bérleménybe. Kiss Anikó azonban telefonon határozottan cáfolta ezt.

Azt mondta, most is biztonsági őrök lesik minden mozdulatát, az irodában nincs világítás és áram, és az épület üzemeltetése lecserélte a zárat, így még nem tudja, meddig maradhat egyáltalán.

Az áram lekapcsolása miatt a vezető attól tart, hogy esetleg adatvesztés is történhetett, de jelenleg még a redőnyöket se tudják felengedni, mert ahhoz is áram kellene, így egyelőre nem képesek felmérni, hogy van-e kár, hisz nem tudják bekapcsolni a számítógépeket.

A portál arról is beszámolt, hogy fél öt felé a helyzet valamelyest szelídült,  az épületüzemeltetés  a cikkek megjelenése után szabadkozni kezdett, mondván, félreértés történhetett. Az illetékesek azt mondták a rádió vezetőjének, hogy valójában a Music FM védelmében végeztek zárcserét.

Kiss Anikó azonban érthetetlennek nevezte, hogy ha valóban az ő védelmében történt, akkor erről előzetesen miért nem tájékoztatták mint a bérlő cég képviselőjét, miért léptek fel önhatalmúlag, miért vezették ki a munkatársait, illetve ő mint a rádió vezetője miért nem léphetett be a területre, ahol a személyes és egyéb tárgyai és üzleti dokumentumai voltak.

Azt sem érti, hogy most, amikor kapcsolatba lépett a GTC-vel, miért nem kapott az új kulcsokból. Kiss Anikó most írásban is panaszt fog tenni a cégnél.

Music FM a Médiatanács  tavaly novemberi döntése miatt hallgatott el, mely nem hosszabbította meg a médiaszolgáltató február 7-én éjfélkor lejárt frekvenciajogosultságát.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here