Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó rendszeres olvasóinak már lehet feltűnt, hogy mi nem nagyon szoktunk havi közvélemény-kutatások eredményeiről írni. Ennek leginkább azaz oka, hogy már hónapok óta releváns elmozdulás, átrendeződés nincs a pártok támogatottságában. Azonban a mostani eredménynek nagyon nagy jelentősége lehet. Erre már lehet azt mondani, hogy érdemi.

Lassan fél éve az intézetek hasonló számokat mérnek, az egyik hónapban az egyik, a másik hónapban a másik ellenzéki párt támogatottsága nő vagy éppen csökken 1-1 százalékot. Ez még trend jelzésnek is valljuk be, hogy kevés. Ebből sokkal inkább csak egy dolgot lehet következtetésként levonni: befagytak a pártok támogatottságai.

Azonban az, amit a Medián most mért annak lehet jelentősége. Hann Endre az ATV esti műsorában elmondta, hogy a Fidesz támogatottsága elég nagy mértékben esett vissza, ráadásul ez két fontos társadalmi csoportban történt meg.

A kutató megjegyzi, hogy elég ritka az ekkora méretű visszaesés, ami a felmérésük szerint főként Budapesten érzékelhető és kimagaslóan magas az aránya a diplomások körében.

Tehát, főként az értelmiség körében brutális az eltávolodás mértéke. Itt 22 százalékot veszített a Fidesz, ami szintén nagyon ritka dolog- hívta fel a figyelmet Hann. Hozzátette: kicsi a minta a diplomások esetében, ezért magasabb a hibahatár, de így is hatalmas a visszaesés.

A Medián vezetője szerint a számok azt jelzik, hogy az értelmiség körében éleződik igazán ki most a feszültség, a lezárulni látszó CEU-ügy és az egyre jobban kiéleződő MTA-ügyek miatt, valamint a rabszolgatörvénynek nevezett módosítás miatt morzsolódhattak le ennyien.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy annak jelentősége, hogy a Fidesz  elvesztette minden ötödik diplomás támogatóját azért nagy, mert a diplomások azok, aki politikailag a legaktívabbak, ebben a csoportban szokott lenni a legmagasabb a részvétel a választásokon.

Ráadásul a politikai szervezőképesség is ebben a csoportban a legmagasabb, itt található a legtöbb véleményformáló és véleményvezér is. Tehát ebből az fog következni, hogy a Fidesz hosszútávon jelentőset fog veszíteni a biztos pártválasztói körében is és ez már érdemi.

Nem kell elmondani, de a Fidesz-média nem fog beszámolni arról, hogy a kormánypártokat 22 százaléknyi diplomás hagyta faképnél, ezért kérünk tudósíts helyettük és oszd meg ezt a posztot, ha ne érjen célt az agyonhallgatás.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here