Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy port kavart, hogy a kávéfőzőiről is híres szarvasi lámpagyár több, mint 60 év működés után megszűnik. Sokan háborodtak fel azon, hogy a kormány nem segít és nem menti meg a nagy múltú céget.

A nyugat.hu számolt be, hogy egy újabb nagy múltú lámpagyár szűnik meg a szombathelyi  Helios Világítástechnikai Kft. (nem azonos a Tiborc nevével fémjelzet céggel).A szombathelyi lámpagyár már január végén bejelentette alkalmazottainak, hogy befejezik a termelést,

Kiderül az is, hogy a  szarvasi lámpagyár csődje  rántotta magával a szombathelyi céget, ugyanis a szarvasi gyár és a szombathelyi lámpagyár tulajdonosi körében volt azonosság. A közös tulajdonosi kör és a közös menedzsment miatt a szarvasi gyár által felvett hiteleket a szombathelyi Helios Kft-re is ráterhelték, és ez okozta a szombathelyi nagy múltú cég csődjét is.

A Kft-nél mintegy 80-90 ember dolgozott, de a cég bezárása több beszállítót is érint, így 350-400 munkahelyről van szó.

A HELIOS Világítástechnikai és Kerámia Vállalat jogutódjaként, a Helios Világítástechnikai Kft 1992-ben jött létre, a nagy múltú szombathelyi cég fő tevékenysége villamos világítóeszközök gyártása volt.

Természetesen ezt a céget sem menti meg a kormány. Felmerülhet a kérdés hogy miért is kellene? Nos a probléma ott kezdődik, hogy a Fidesz a saját körein belül azzal indokolja pl a felcsúti gázszerelőbből lett milliárdos állami pénzekkel való kitömését, hogy a kormány politikája az, hogy létrejöjjön egy magyar tőkés réteg, hogy ne legyünk kiszolgáltatva a multiknak. Szép.

Csakhogy a Fidesz azzal, hogy nem menti meg állami pénzekkel sem a szarvasi sem, a szombathelyi nagy múltú cégeket, szépen be is ismeri, hogy pont tesz Ő magasról a magyar vállalkozó réteg létrejöttére.

Mondhatnám azt, hogy ilyenkor bújik ki a szög a zsákból, hogy nem más a Fidesz politikája mint nettó haveri korrupció, ahol csak a haver Mészárosokat lehet kitömni állami suskával, 60 éves cégek meg egy fillért sem kaphatnak, még akkor sem, ha bajban vannak.

Így hát ki is derült, itt nem nemzeti tőkésosztály épül, hanem nettó kleptokrácia. A szarvasi és a szombathelyi cég nem volt csókos, csak termelt, gyártott, értéket és munkát teremtet.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here