Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ATV számolt be róla, hogy a Fővárosi Törvényszéken tovább folytatódik az a per, melynek része az a támadás is, ami Hiller István házát érte még 2007-ben Az MSZP képviselője a bíróságon elmondta, hogy terrorizmusként élte meg a 2007-es támadást.

Hiller István pesterzsébeti házára 2007 decemberében lőttek rá. A vád szerint az egészségügyi törvény közelgő parlamenti szavazása kapcsán így próbált a Budaházy György által létrehozott és vezetett Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet nyomást gyakorolni a szocialista képviselőkre.

A jelenleg az Országgyűlés alelnöki posztját betöltő Hiller – aki a vádbeli időszakban oktatási miniszter és országgyűlési képviselő volt – a keddi tárgyaláson elmondta: a háza üres volt, amikor hálószobájába lövedékek csapódtak.

Senki nem sérült meg, az egyik lövedék az ablakkereten át egy szekrénybe fúródott. Hiller István elmondta, hogy a történtek jogi minősítését nem tudja, de úgy véli, közszereplésével összefüggésben lőttek rá a házára abból a célból, hogy félelmet keltsenek, ez pedig szerinte terrorizmus.

Hiller István hangsúlyozta, a támadás nem változtatta meg a politikáját, az egészségbiztosítási törvényt pedig nem sokkal később megszavazta a kormánytöbbség. Jelezte, hogy később is érték fenyegetések, például kapott borítékban fehér port, ugyanakkor sokan kifejezték szolidaritásukat.

Az ablakkereten lévő golyónyomot máig nem javította meg, mert – mint mondta – helyes, ha ezzel minden nap számol.

Gazemberek azok, akik mások véleményét erőszakkal próbálják megváltoztatni – fogalmazott tanúvallomásában a szocialista politikus. A vádlottak az eljárás során szinte kivétel nélkül tagadták bűnösségüket. Az egyik vádlott a keddi tárgyaláson arról beszélt: „kificamodott” értékrendű emberek követhették el a támadást.

A tárgyaláson a bíróság ismertette a manapság már a Fideszhez közelítő Kurucinfo elnevezésű portál „Újabb Magyarok Nyilai akció több komcsi képviselő házánál?” című korabeli írását, mely a vádbeli szervezethez kötötte a támadást.

A Budaházy György és társai ellen terrorcselekmény és más bűncselekmények vádjával folyó megismételt elsőfokú büntetőper csütörtökön újabb tanúk meghallgatásával folytatódik. Az ügyészség szerint a vádlottak 2007 és 2009 között az akkori kormánypártok több vezető politikusának ingatlana elleni támadásokkal próbálták befolyásolni a kormánykoalíció munkáját.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here