Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soros György a Project Syndicate oldalán egy terjedelmesebb írásban mondta el a véleményét Európa helyzetéről. A sikeres üzletember nem kertel, az EU helyzetét a Szovjetunió összedőlése előtti időkhöz hasonlította, de elmondta Orbán európai pártjáról is véleményét.

A hvg.hu szemlézte azt az angol nyelvű cikket, melyet Soros György írt s melyben kifejti a véleményét az Európai helyzetről. Mint, írja az első lépés ahhoz, hogy megvédjük Európát a külső és a belső ellenségeitől, az az, hogy felismerjük a jelen fenyegetés nagyságát.

A második lépés pedig az, hogy felébresszük és mozgósítsuk az alvó Európa-párti többséget: védjék meg az európai értékeket. Majd azt is hozzá teszi az amerikai-magyar üzletember, hogy Európa alszik, közben pedig alva jár a semmi felé. Fel kell ébredni, mielőtt túl késő lenne – teszi hozzá.

Soros György úgy véli, ha Európa nem ébred fel, úgy jár, mint a Szovjetunió 1991-ben – ismert, ekkor esett szét a szovjet birodalom. Sem a vezetőink, sem az állampolgárok nem látják, hogy forradalmi időket élünk. Rengeteg irányba indulhatunk, ezek lehetséges kimenetele pedig igen bizonytalan- írja

Soros a májusi Európa Parlamenti választások kapcsán azt mondja: sajnos az Európa-ellenes erők versenyelőnyben vannak.

Ennek meglátása szerint több oka is van, kiemeli az elavult tagállami pártrendszereket, amely igazából a szélsőségeknek segít. Úgy véli, hogy ma már a valódi töréspontok az Európa párti és EU ellenes erők között vannak.

Azt is gondnak látja, hogy nincsenek az Európai Unió alapját képező elveket megsértő tagállamokkal szemben megfelelő fegyelmezésére szolgáló jogi eszközök.

Szól a német belpolitikai helyzetről is, ahol megjelent és felemelkedett a szélsőjobbos, radikális AfD, ezzel pedig megbomlott a CDU-CSU szövetsége. A CDU/CSU-ról azt mondja, szavazóikat egy olyan párt képviseli, amelynek elkötelezettsége az európai értékek iránt ambivalens.

Nagy-Britanniáról is azt mondja, elavult a pártrendszere és nem tud az a népakarat beszivárogni a politikába, hogy legyen egy újabb népszavazás a Brexitről, mivel Theresa May konzervatív kormányfő és Jeremy Corbyn munkáspárti pártvezér is elszánt Brexit-ügyben, holott többször felvetődött már egy újabb népszavazás lehetősége is.

Az olasz belpolitikáról azt írja, hogy az EU 2017-ben végzetes hibát követett el a dublini megállapodás szigorú betartásával, amely tisztességtelen terheket rót az olyan országokra, mint Olaszország, ahol a bevándorlók először belépnek az EU-ba, ennek lett az eredménye, hogy populista, bevándorlásellenes erők jutottak hatalomra.

Az Európai Néppártról pedig kifejezetten rossz véleménnyel van Soros, az EPP szerinte elveszítette az elveit, azokat amelyeket korábban magáénak mondott,  Orbán Viktort és a Fideszt azért nem zárta ki a Néppárt, hogy megőrizze többségét az Európai Parlamentben, ami ahhoz kell, hogy a legfontosabb tisztségeket a Néppárt oszthassa el az EU-ban.

Majd a Néppártnak odaszól egy keményet: az Európa-ellenes erőknek legalább vannak elveik, még ha azok szörnyűek is.

Azt is megjegyzi, hogy nehéz elképzelni, hogy májusban az Európa-párti erők nyerjenek, ez csak akkor történhet meg, ha Európa a saját, közös érdekeit helyezi előtérbe. Azonban úgy véli, Európát és az Európai Uniót sürgősen meg kell reformálni, ezt a rendszer szívénél kell kezdeni.

Az EU jelenlegi vezetésének politikai gyakorlata arra emlékezteti mint, amikor a Szovjetunió összeomlott: továbbra is kiadták az ukázokat, mintha még relevánsak lettek volna.

Írását azzal zárja, amivel kezdte: fel kell ismerni a külső és belső fenyegetés nagyságát az EU-ban, mobilizálni kell az Európa-pártiakat, meg kell védeni az európai értékeket. Ellenkező esetben az egyesült Európa álma a 21. század rémálmává válhat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here