Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most szombaton tartja az MSZP az Európai Parlamenti választásokra a listaállító kongresszusát. Már Ujhelyi István is beszélt arról korábban, hogy a párt Orbán Viktor legádázabb európai ellenfelét hívta meg a tanácskozására, most a 24.hu beszámolójából kiderül Budapestre jön Frans Timmermans,  az MSZP mellett a szakszervezetekkel is találkozik.

A 24. hu számolt be róla hogy, Orbán Viktor legnagyobb európai ellenfele, Frans Timmermans egy kétnapos látogatásra érkezik Magyarországra, először a magyar szakszervezetekkel egyeztet a rabszolgatörvény néven elhíresült túlóra-szabályozásról. A pénteki találkozót az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezte meg az Európai Bizottság első alelnökével. Majd a holland politikus ott lesz a szocialisták hétvégi kongresszusán is, ahol az MSZP-Párbeszéd EP-listáját véglegesítik.

Az Európai Parlamentben teljesen más erőviszonyok uralkodnak, mint hazánkban. Sokkal kiegyensúlyozottabbak a jobboldal és baloldal között az erőviszonyok.  Most jelen pillanatban az unió parlamentjében a legnagyobb frakció a jobboldali Néppárté, 219 képviselő ül ilyen színekben a parlamentben és a második a 189 fős Európai Szocialisták frakciója. A két nagy párt között csupán 30 szék különbség van.

Tehát korántsem tét nélküli a választás. A két nagy párt úgynevezett csúcsjelöltet állít, az a csúcsjelölt lesz legjobb eséllyel az Európai Unió következő első számú vezetője, akinek a pártja a legnagyobb frakciót alkotja.

Orbán Viktor büszkén jelentette be, hogy a 2019-es Európa Parlamenti választásokon a Fidesz néppárti csúcsjelöltje Manfred Weber. Tehát, aki a Fidesz listájára szavaz, az azt támogatja, hogy Weber legyen az Eu következő tanácselnöke.

Egyébként az Európai Szocialistáknak a csúcsjelöltje a most Magyarországra látogató Frans Timmermans,  tehát ő lesz a legfőbb kihívója az Orbán Viktor által is támogatott néppárti Manfred Webernek.

Csúcsjelöltekre közvetlenül nem szavazunk, sem az európai parlament pártjaira. Hanem a magyarországi pártok tagjai az európai parlament pártjainak. Ebből következik, hogy aki azt szeretné látni, hogy Orbán arcáról lefagy a mosoly május 26-án, az EP választások estéjén annak most célszerű az MSZP-re adni a szavazatát így tudja támogatni Orbán európai ellenlábasát Frans Timmermans-t.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here