Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pálinkás József egykoron a Fidesz főprofesszora volt, ő vezette a a Professzorok Batthyány Körét, de az első Orbán-kormányban miniszter is volt, majd később a párt képviselője lett. Azonban mára az egyik legnagyobb kritikusa az Orbán-rendszernek

 

Most sem kímélte Orbánékat Pálinkás József, a Fidesz egykori főprofesszora, a Klubrádióban keményen bírálta Orbán miniszterét, Palkovics Lászlót. Pálinkás József szerint Palkovics méltatlanul viselkedik, a stílusa kritikán aluli, és már az eddigi konfliktusok is nagy károkat okoztak a magyar tudományos életben.

Pálinkás odáig ment, hogy egykori ádáz ellenfeleiről, az MSZP kormányok két miniszterelnökéről így nyilatkozott: sem Gyurcsány, sem Bajnai nem mert volna olyan stílusban beszélni az MTA elnökével, mint amit Palkovics megenged magának Lovász Lászlóval, az akadémia jelenlegi elnökével, a világ egyik legkiválóbb matematikusával szemben – mondta.

Lovász László képes a kompromisszumokra, alelnökei világot látott, világosan gondolkodó emberek – mondta Pálinkás József. Szerinte a kormányzatnak és miniszternek kellene tisztáznia, mit akar, de Palkovics eddig írásban nem tett le olyan javaslatot, amely tárgyalási alap lehetett volna. Csak az ötletelés folyik- mondta el a Magyar Tudományos Akadémia és a kormány között kirobbant konfliktus kapcsán.

Az akadémikus elmondta, hogy nem lenne ördögtől való a kutatóhálózat átszervezése, azonban ezt egy világos, minimum másfél-két éves ütemterv alapján lehetne elvégezni. Ezzel szemben a döntések menetrendjéről és a döntéseket meghozó személyekről semmit sem lehet tudni – tette hozzá az akadémia volt elnöke.

Pálinkás József szerint nem lehet elvárni, hogy a tudósok szakmai és magánvéleménye egy csapásra megváltozzon, ha azt az aktuális kormányzat úgy kívánja.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here