Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre hosszabb lesz azon városok listája, amelyet a Fidesz vezetett hosszú éveken át, de most hatalmas adóssággal vagy költségvetési hiánnyal küszködnek. Az első ilyen város volt Esztergom, majd többek között Salgótarján, Pécs és Békéscsaba is ilyen sorba került. Most a Hírklikk számolt be róla, hogy egy Pest megyei Fideszes városban is nagy a baj.

Csődközeli helyzet alakult ki Nagykátán, a Pest megyei városban kedden rendkívüli testületi ülést kellett tartani, mert a településen mert a település anyagi helyzet igen csak kiltástalan. A 400 milliós hátralékot felhalmozó fideszes városvezetés 2014-ben még 300 milliós plusszal indult, most azonban úgy tűnik, csak komoly megszorító intézkedések bevezetése árán lehet egyensúlyba hozni a költségvetést- értesült a Hírklikk.

Városházáról származó információk szerint a több mint 12 ezer fős Pest megyei település 2019-es költségvetésének tervezetében egy 400 milliós lyuk tátong, ami főleg két okból problémás. Az egyik, és egyben égetőbb gond, hogy a helyi önkormányzatoknak a törvény szerint február 20-ig, vagyis jövő szerdáig kell elfogadniuk a 2019-es büdzséjüket, márpedig a jogszabály azt is előírja, hogy mínuszos költségvetést megszavazni nem lehet.

A másik érdekesség, hogy Nagykáta fideszes vezetése 4-4,5 év alatt úgy hozta csődközeli helyzetbe a várost, hogy 2014-ben még 300 millió forintos plusszal vették át a költségvetést. Azt, hogy a nagykátai költségvetés körülbelül 10%-át kitevő, mintegy 400 millió forintos hiányért elsősorban a felelőtlen fideszes városvezetés, vagy a Fidesz-kormány a hibás, kívülről nézve nehéz eldönteni.

Az viszont biztos, hogy a kialakult helyzetre napokon belül megoldást kell találni. Erre legkorábban a jövő keddre összehívott rendes testületi ülésen kerülhet sor, ahol információink szerint komoly megszorító intézkedéseket jelenthet be a fideszes városvezetés.

„Itt ez azt jelenti, hogy az önkormányzattól 20-25 embert azonnal kirúgnak, értékes városi vagyontárgyakat elkótyavetyélnek, a gyermekétkeztetést pedig privatizálják” – fogalmazott a Hírklikk forrása. Nagykátát 2006 óta vezeti a Fidesz.

Nos a Fidesz-média nem fog beszámolni arról, hogy egy újabb fideszes városban alakult ki csődközeli helyzet, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt a cenzúra!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here