Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Szocialisták csúcsjelöltje, Frans Timmermans Magyarországra látogatott, hogy részt vegyen az MSZP európai parlamenti listaállító kongresszusán, ennek apropóján vendége volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának

Nincs elfogadható indok arra, hogy Magyarországon lényegesen kevesebbet keressenek az emberek, miközben a megélhetési költségek már a nyugatihoz hasonlóak – mondta Frans Timmermans, aki az EP-választáson az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje.

Az MSZP által is támogatott „EU elnökjelölt” elmondta azt is az ATV-ben, hogy egész Európában a dolgok változóban vannak és ideje van a változásnak, az emberek arról akarnak beszélni, hogy mennyit keresnek: hogy mi a szociális védőháló, megfelelő munkát akarnak, tisztességes munkaidőben,  jobban akarnak élni és nekünk szocialistáknak van ezzel kapcsolatos üzenetünk, ezzel akarunk kampányolni.

Majd a baloldali európai vezető a magyarországi rabszolgatörvényre utalva elmondta, hogy ha egy országban kevés a munkaerő, akkor nem a heti egy plusz munkanap a megoldás, tehát kapnak 400 óra túlórát és azt mondják, hogy ezt 3 év múlva lehet kifizetni. Hanem az a megoldás a béremelés, hogy a magyar munkás is kereshessen annyit, amennyit egy más országban dolgozó. Az Audi-gyárban is megemelték a béreket a sztrájk után- jelentette ki Timmermans

Szerinte arról kell beszélni, hogy hogy lehet azt elérni, hogy Magyarországon az emberek ugyanannyi bért kapjanak, ugyanazért a munkáért, mint más nyugati országban.

Egy magyar gyári dolgozónak miért kell, hogy sokkal kevesebbet keressen, mint aki Németországban ugyanezt csinálja? Erre nincsen igazolás! Ezekről a dolgokról beszélni kell- szögezte le a baloldali vezető

Arról is beszélt, hogy szerinte lépésről lépésre történő bérfelzárkóztatásra van szükség, mindenütt legyen egy minimálbér, ami az európai átlagbérhez viszonyul és ezt lehet lépésről lépésre emelni.

Timmermans kijelentette, nem lehet kifogás arra, hogy hosszútávon sokkal kevesebbet keressenek a magyarok, mint a nyugatiak, mert viszont az életköltségek szintén emelkednek és az már majdnem annyi, mint Németországban.

Én ezekért fogok nagyon erősen kampányolni és úgy nézz ki, hogy ez Orbán Viktort nagyon idegessé teszi és ez nagyon jó – mondta az európai szocialista politikus.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor már harmadszor kapott kétharmados felhatalmazást a parlamenti választásokon, az európai politikus úgy reagált: ezt tiszteletben kell tartani, ugyanakkor még ez a többség sem hatalmaz fel senkit, a törvények és az európai szabályok megsértésére.

A májusi EP-választás kapcsán Frans Timmermans elmondta: ez lesz a legérdekesebb, amióta 1979-ben megtartották az első közvetlen EP-választást. Európa szíve a tét. Az a kérdés, hogy az európaiak a kollektív szolidaritás, vagy a nacionalizmus alapján állnak – szögezte le a politikus.

Hiába Frans Timmermans a legerősebb kihívója a jobboldalnak Európában a közmédia nem hívta be, hogy elmondja magyarországi meglátásait, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenkihez eljusson mint gondol Európáról az ellenzék legfontosabb európai vezetője.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here