Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan hétfő este Rónai Egon vendége volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol szó esett a szocialisták EP listájáról, az ellenzéki pártok együttműködéséről és az ellenzék hétfői látogatásáról az esztergomi Suzuki gyárban.

 

A műsorvezető első kérdése az MSZP szombati kongresszusán elfogadott EP listájára irányult, ugyanis a listát Tóth Bertalan pártelnök vezeti, aki többször elmondta, hogy nem fogja felvenni a mandátumát. A szocialista politikus ezt itt is megerősítette – „Az MSZP-ről tudni kell, hogy nálunk a pártelnök személye megtestesíti a párt egészét, megtestesíti a párt egységét.” – azaz jelölése szimbolikus jelleggel bír.

Ezután arról beszélt Tóth, hogy az MSZP és a Párbeszéd közösen fog indulni a májusi EP választáson, az együttműködés részleteiről az elkövetkezendő egy-két héten belül tárgyalnak.

Mint mondta, a lista nyílt, így várják azokat a pártokat, akik közösen mérettetnék meg magukat májusban. A közös lista mellett szól, hogy egy mandátum megszerzéséhez a szavazatok legalább 5%-nak megszerzésére van szükség és az ez alatt teljesítő pártok szavazatai a Fideszhez fognak vándorolni.

A Jobbikkal kapcsolatban azt mondta a szocialista politikus, hogy az őszi önkormányzati választásokon komoly esélyt lát az együttműködésre, mert szerinte a helyi közösségeknek kell dönteniük a saját jelöltjeikről. Ezenkívül olyan ügyek mentén is együtt tud működni velük az MSZP, mint amilyen a hétfői közös ellenzéki akció volt Esztergomban.

Jól átfogó képet alkot a valós magyar helyzetről az, amivel a pártelnök zárta a beszélgetést: „Odajött a Suzukiból egy dolgozó és azt mondta nekünk, hogy lehet kifogják rúgni emiatt – mert ott volt a teljes média – , de köszöni szépen, hogy elmentünk és kiálltunk az ő jogaikért.” – mesélte Tóth Bertalan a hétfő esti esztergomi látogatásról.

MSZP elnöke: a XXI. században tényleg attól kell félnie egy dolgozónak, hogy kirúghatják, mert megköszöni, ha kiállnak a jogaiért?

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here