Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellenzéki média halálra röhögi magát a Hír TV weboldalán megjelent egyik propagandisztikusnak tűnő cikken, aminek a címe: „A lakosság nem tud mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal”. Nos a helyzet azaz, hogy ez egy igaz állítás, de az okok legkevésbé sem pozitívak a kormányra nézve.

A Hír Hugó megkérdezett egy kereskedelmi bankban dolgozó befektetési szakembert, hogy mennyire igaz az, hogy a lakosság nem tud mit kezdeni a felhalmozódó vagyonnal? A legnagyobb megdöbbenésünkre a válasz az volt, hogy igaz az állítás, de nem azért mert olyan sok van nekik, hanem azért mert a kormány adópolitikájának hála egymillió forint alatt nem éri meg semmit sem csinálni a megtakarítással.

A szakértőnk elmondja, hogy mivel az összes befektetést az Orbán-kormány kamatadóval  sújtja, és természetesen vannak banki költségek is, egy félmillió forintos megtakarítás esetén egyszerűen mínuszos a befektetés, tehát nem hogy pénzt fialtat valaki, hanem veszít.

Fél és egymillió forint között jöhet ki nullára a befektetés és egymillió forint felett lehet csupán pár tízezer forintos hasznot remélni, tehát nem azért nem tudnak mit kezdeni az emberek a megtakarításaikkal, mert olyan sok van nekik, hanem azért mert a kormány túladóztatta őket.

Majd azt is hozzáteszi, hogy ezt tetézi még, hogy a befektetések hozama is alacsony, mivel a magyar állampapír is szerény 2-3 százalékos kamatot ad és ez nagyban befolyásolja a többi befektetés hasznát is.

Elmondja azt is, hogy az állami lakástakarék volt a legjobb takarékossági forma. Itt akár 30 százalékos kamatot is lehetett realizálni, ráadásul már havi pár tízezer forinttal is be lehetett szállni.

Ám azt épp az Orbán-kormány szüntette meg tavaly ősszel egyik napról a másikra, így azoknak akiknek van egy szerény pár százezer forintos megtakarításuk, nem nagyon tudunk mit mondani, hogy mit kezdjenek vele, jobban járnak ha állni hagyják a pénzt a bankszámlán, mert ha befektetnék akkor az adó miatt ráfizetnek- jelenti ki a befektetési szakember.

Majd azt is hozzáteszi, hogy ez a legrosszabb ami történhet, mert a pénz így a bankszámlákon áll, nem pörög vissza a gazdaságba ráadásul az embereknek sem hozz valami kis kamatot. Erre a Fidesz-média helyében én nem lennék büszke- szögezte le.

Nos kedves olvasó oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, a Fidesz propaganda állítása igaz, de azért igaz, mert a kormány túladóztatja a befektetéseket így ezért nem tudnak mit kezdeni az emberek a megtakarításukkal.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here