Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A napokban kiderült, hogy miközben a Fidesz minisztere,  Palkovics László azon ügyködik, hogy a Magyar Tudományos Akadémiát hogyan lehetetlenítse el, pont ő maga trükközhetett a kutatási pénzekkel. A dolgot nem hagyta annyiban az ellenzék, rendőrségi ügyet csinált belőle.

A Magyar Narancs írta meg, hogy Palkovics miniszter 2014 óta havi 800 ezer forintos fizetést vett fel a Magyar Tudományos Akadémia egyik kutatóintézetétől úgy, hogy nem született azóta publikációja, holott a szerződése szerint évente kettőt is közzé kellett volna tennie.

Az ellenzék nem hagyta annyiban a dolgot és rendőrségi ügyet csinált belőle. Mellár Tamás ellenzéki képviselő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Párbeszéd feljelentést tett költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen, ugyanis erősen kérdéses, hogy Palkovics László teljesítette a szerződésében szereplő követelményeket a havi 800 ezer forintos akadémiai fizetéséért.

Mellár felszólította a minisztert, hogy az évek óta kapott pénzt fizesse vissza.

Mellár azt is kijelentette, hogy a kormány célja az MTA-val nem más, mint a központosítás. Elmondta, hogy a Fidesz szolgálatra akarja bírni a kutatókat azért, hogy a kormány számára kellemetlen kutatásokat és publikációkat megelőzzék. „Erre az 50-es évek óta nem volt példa”

Mellár Tamás még azt is kifejtette, hogy a Tudományos akadémia ledarálása mögött az is állhat, hogy  a kormány kezébe kerülhet az 500 milliárd forintot érő akadémiai vagyon, az Akadémia kutatóintézeteit magánkézbe játszanák és a következő EU-s pénzügyi ciklusban a kutatómunkára szánt EU-s pénzeket egyszerűbben le tudnák hívni.

A Fidesz-média nem fog beszámolni arról, hogy miközben a Fidesz azon dolgozik, hogy ellehetetlenítse a Tudományos Akadémiát, pont az ő miniszterük trükközhetett a kutatási pénzekkel, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt az agyonhallgatás.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here