Budapestet már ellepték a Fidesz újabb Soros- és Brüsszel-ellenes plakátjai, melyre Soros György mellé ezúttal felkerült a Fidesz európai pártjához, a Néppárthoz tartozó politikus, Jean-Claude Juncker is. Ujhelyi István, az MSZP Európa Parlamenti képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége, ahol a plakátkampány kapcsán elmondta: hazudnak megint, mint a vízfolyás

 „Most, hogy leparkoltam a Ferihegyről megérkezve, csak itt a környéken három plakátot láttam az Önök, meg a televíziónézők pénzéből” – kezdte a beszélgetést a politikus. „Valaki azt nekem meg tudja magyarázni, hogy annek mi értelme van, hogy közpénzből magunkra haragítjuk egész Európát?” – tette fel a kérdést Ujhelyi.

Ujhelyi István azt is elmondta, hogy az Európai Parlamentben volt egy megbeszélés a „féknyúz”-ról, azaz a hamis hírekről, hogyan próbálják meg az orosz propagandisták befolyásolni az Európa Parlamenti választásokat a meglehetősen káros álhírekkel az interneten. Az MSZP politikusa szerint viszont aktuálissá vált hogy fel kell tenni azt a kérdést is, mi van, ha ezt a propagandát egy kormány szervezi és nem valamifajta hacker-csapat?

Ezután a képviselőtől azt kérdezték, hogy az Európai Bizottság ellenkampányával is tele fogják-e plakátolni Magyarországot?  Ujhelyi a kérdésre határozottan nemmel válaszolt és hosszasan kifejtette ennek az okait.

Egyrészt azért, mert az európai polgárok adóját nem propagandára kell elkölteni. Másrészt „Magyarországon nemcsak, hogy létrejött egy Fidesz-média  konglomerátum, ami közel 500 orgánumot maga alá söpört és az emberek 60%-át ők érik el, de az Orbán-kormány lenyúlta szinte a teljes közterületi plakátférőhelyet és persze jó pénzért lehetne bérelni. Nade, az Orbán-kormány agyonzsarolja a pártokat és elveszi a költségvetési támogatásukat, így nehéz” – fogalmazott a szocialista képviselő.

Ujhelyi István zárásként elmondta, hogy bár az ellenzéki pártok külön listán indulnak, de reális cél lehet Orbán kisebbségbe szorítása a májusban esedékes Európai Parlamenti választáson.

A szocialista politikus által kijelölt cél egyáltalán nem elérhetetlen. Hiszen a tavaly tavaszi országgyűlési választáson is az ellenzéki pártok külön indultak, de összességében több listás szavazatot kaptak, mint a Fidesz-KDNP és Európa Parlamenti választásokon a mandátumok kiosztása, az országgyűlési választással ellentétben, arányos.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here