Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor „meghekkelte” a néppárti Juncker kiplakátolásával a Néppárt csúcsjelöltjének, Manfred Webernek a kampányát – mondták az atv.hu-nak brüsszeli fideszes források, akik úgy látják, nagyon nehéz kérdés a Fidesz kizárása, „de most van esély rá”.

Az ATV-nél dolgozó kiváló újságíró, Csuhaj Ildikó írt egy részletesebb elemző cikket, arról az újabb európai botrányról, mely a Néppártban robbant ki Orbánék legújabb gyűlölet plakátjai kapcsán.

A cikkből kiderül, hogy Weber döntése lesz, hogy összehívja-e az Európai Parlament néppárti frakciójának a rendkívül ülését, melyet Gunnar Hökmark néppárti EP-képviselő indítványozott, miután Magyarországon megjelentek az újabb Soros-Juncker-plakátok.

Az ATV újságírójának fideszes brüsszeli források úgy fogalmaztak, „nagyon nehéz kérdés” a Fidesz kizárása és annak megítélése is, hogy ez napirendre kerül-e a néppárti frakcióban vagy bármilyen más néppárti tanácskozáson. De most van esély rá, miután Orbán Viktor a néppárti Juncker bizottsági elnök kiplakátolásával „meghekkelte” a néppárti frakcióvezetőnek, Manfred Webernek a csúcsjelölti kampányát.

A cikk fideszes forrásai szerint Webernek nagyon nehéz lett a dolga, naponta kell magyarázkodnia a Fidesz és Orbán Viktor miatt. Gyakorlatilag szinte minden kérdés erre irányul, amit kap a fórumokon – mondta az egyik fideszes képviselő és arra hívta fel a figyelmet: „már a nagyon is mérsékelt és kiegyensúlyozott” CDU-s Daniel Caspary német néppárti képviselő is védhetetlennek nevezte legutóbb az újabb széria Soros-kampányt és elsősorban Juncker bizottsági elnök miatt.

Juncker kiplakátolásával Orbán Viktor „túllépett bizonyos vonalakat”, és most a néppárti frakcióban a német CDU, és bajor CSU-delegáció is csatlakozik a Fidesz-ellenes vonalhoz.

Veszélyes lehet Weber frakcióvezető számára az is, hogyha nem indítja el a Fidesz kizárási folyamatát, akkor a Néppárt baloldali szárnya, a finnek vagy akár a svédek jelezhetik, hogy akkor ők kilépnek. „Ez legalább akkora skandalum lenne az EP-választások előtt, mint a Fidesszel kapcsolatos lépések elindítása.” „Nem irigylem Webert” – mondta egy másik forrásunk, hozzátéve, hogy nagyon nehéz most a szerepe.

Weber tegnap este a német közszolgálati ZDF egyik műsorában arra a kérdésre, hogy mit jelent a néppárti választási eredmény szempontjából, ha kizárnák a Fideszt a pártszövetségből, azt válaszolta: „A Fidesznek 13 helye van az Európai Parlamentben. Egy olyan parlamentben, melynek 750 képviselője van, nem ezeken a szavazatokon fog eldőlni Európa jövője” – tette hozzá. A ZDF Weber ezen megnyilvánulását úgy kommentálta, hogy a néppárti frakcióvezető először fenyegette meg nyilvánosan kizárással a Fideszt.

Az ATV brüsszeli fideszes forrása azt is elmondta, hogy arra kevés esélyt lát, hogy A Fideszben valaki a kizárást akarta volna – mondta a politikus. Szerinte ugyanis a kizárással a május végi EP-választás előtt Orbán Viktor számára egy-két mandátum szinte bizonyosan elúszna május 26-án.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here