Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezen a hétvégén tartották az Európai Szocialisták Pártjának  (PES) kétnapos kongresszusát Madridban, ahol hivatalosan elindították az  európai parlamenti választási kampányukat. Az MSZP európai pártja Orbánnak is üzent, méghozzá elég keményen.

Frans Timmermans,  európai szocialisták EB-elnök (ez kvázi az EU elnöke) jelöltje a nyitónapon ígéretet tett, hogy visszaadják a reményt az európai polgároknak. Bírálta azokat az erőket, amelyek „egyetlen terve az EU lerombolása”.

Majd Timmermans üzent Orbán Viktornak is. Mint mondta, miközben Magyarországon közpénzt költenek „hazug plakátokra”, addig hiány van orvosokból, tanárokból, bölcsődékből, és sok fiatal kénytelen elhagyni az országot a „lehetőségek hiánya miatt”.

Majd az európai szocialista vezető elmondta, hogy kemény választási kampányra, sok támadásra számít. Azt kérte a kongresszus résztvevőitől, hogy minden hazugságra egy tény, minden sértésre egy kedves szó legyen a válasz.

Az európai szocialisták tanácskozásán igen reprezentatív volt a résztvevők névsora,  a meghívottak közt szerepelt António Costa portugál, Stefan Löfven svéd, Viorica Dancila román, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Andrea Nahles, a német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke, Pamela Rendi-Wagner, Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke és Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt elnöke.

Magyar részről a rendezvény felszólalói között volt Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő, a PES nőszervezetének elnöke, jelen volt Ujhelyi István Európa Parlamenti képviselő, Hegyi Gyula, az MSZP alelnöke, Kovács László az MSZP korábbi elnöke, Mester Barnabás, az MSZP fiatal politikusa és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségi tagja is.

Mivel a Fidesz-média nem fog beszámolni arról, hogy az EU egyik legnagyobb pártjának kongresszusán mi történt, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt a cenzúra.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here