Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó is ellátogatott Tatárszentgyörgyre, abba a Pest megyei kis faluba, ahol kereken 10 évvel ezelőtt egy szörnyű bűncselekmény történt: az éj leple alatt brutális kegyetlenséggel lemészárolták az 5 éves Csorba Robikát és édesapját.  A falu temetőjében ma több száz roma és nem roma emlékezett a szörnyű mészárlásra.

A megemlékezésen felidézték a kegyetlen éjszaka történéseit Kulka János tolmácsolásában, a hatóságok tragikus bénázását, a mentők és a rendőrség botrányos hozzáállását és azt, ahogy a felgyújtott házból kimenekülőket sörétes puskával szó szerint lesből levadászták.

Majd Horváth Ferenc, roma vezető beszédében elmondta, hogy a romák tették azt, amit minden normális ember egy ilyen gyilkosság után tenne: féltek, azt már a közeli Kakucs roma vezetője idézi fel, hogy a környéken a roma lakosság a gyilkosságok után járőrszolgálatot szervezett éjjelenként, hogy megvédjék gyermekeiket, majd végül Iványi Gábor, lelkész imádsággal egybekötött megemlékezése következett.

Több százan vettek részt az eseményen romák és nem romák, köztük  Szilágyi István a Dikh TV roma sorozatának színésze, Gulyás Márton, a Partizán videóblogere, Szanyi Tibor, az MSZP alelnöke, EP-képviselő Bősz Anett és Székely Sándor független ellenzéki képviselők, valamint Torzsa Sándor, a Societas elnöke, aki annak az országgyűlési választókerületnek volt az ellenzéki képviselőjelöltje 2018-ban, amelyben Tatárszentgyörgy is található.

Szanyi Tibor a Hír Hugónak elmondta, hogy egyenesen a reptéről jött és azért is viseli meg ez a gyilkosság őt nagyon, mert Csorba Robika a gyilkosságkor annyi idős volt, mint most a kisfia. „Furcsa volt a temetői csendben politikusként hallgatni a beszédeket, de vannak olyan pillanatok, amikor a csendben is ordít a lelkünk.”- mondta Szanyi

Bősz Anett, független ellenzéki képviselő azt írja, hogy 2009. február 23. az utóbbi évtizedek egyik legsötétebb napjaként vonult be a történelembe, amikor kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet miatt ölt magyar magyart.

Torzsa Sándor, aki annak a választókerületnek volt 2018. tavaszán az ellenzéki  képviselőjelöltje, ahol Tatárszentgyörgy is található,  Facebookon úgy számolt be a megemlékezésről, hogy Tatárszentgyörgy egy gyönyörű kis ékszerdoboz ám ez a szép falu egy szörnyű sebet hordoz, 10 évvel ezelőtt itt gyilkolták meg az 5 éves Csorba Robikát és édesapját.

Majd hozzátette Torzsa, hogy ma erre emlékeztünk. Mert el kell mondani újra és újra: nincs olyan cél és nincs olyan szándék, ami igazolható lehetne egy kisfiú legyilkolásával. Több száz roma és nem roma rótta le kegyeletét ma tatárszentgyörgyi temetőben.

Torzsa Sándor a bejegyzése végén megjegyzi, hogy az utóbbi időben a Fidesz szereti magát harcos antifasisztának mutatni, de ezen a megemlékezésen (sem) képviseltették magukat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here