Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lemondott Schmidt Mária és a jobboldali Figyelő című újság szerkesztőbizottságának többi tagja is, Lánczi Tamás és Berecz Kristóf. Ezt az újság portálján egy szűkszavú közleményben jelentették be. A 24.hu úgy véli a lemondás oka az volt, Schmidt nem tudta megakadályozni, hogy ne kebelezze be a Fidesz giga média birodalma a lapját.

A Figyelő oldalán egy szűk szavú közleményben ez áll: A Figyelő jövőjéről az új tulajdonos fog határozni. A mi munkánk itt befejeződött. „Jó mulatság, férfimunka volt.”- ezekkel a szavakkal távozott az újság teljes szerkesztőbizottsága.

A 24.hu úgy tudja, Schmidt Mária a kormánypárti giga médiaalapítvány létrehozásakor is komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy az újságjának ne kelljen a mamutszervezet részévé válnia, ám nem járt sikerrel. Ezek után azért is lett tulajdonosból a szerkesztőbizottság vezetője, hogy tekintélyével is jelezzék, próbálják megőrizni a Figyelő autonómiáját a rendszeren belül.

Ezzel a reménnyel a múlt héten kellett végleg leszámolni, amikor Berecz Kristófot leváltották a lapot kiadó cég éléről, a 24.hu információi szerint helyére, Deák Bálint a Világgazdaság főszerkesztője érkezett, aki kedden be is mutatkozik a szerkesztőségnek.

A váltás azt jelenti, hogy az újságnak – ismét – gazdasági profilt adnak a Schmidt Mária által kitalált politikai arcél helyett. A 24 úgy tudja, Lánczi Tamás főszerkesztői posztja is bizonytalanná vált, a Fidesz médiaalapítvány döntéshozói nem feltétlenül vele képzelik el a jövőt.

A Liszkay Gábor irányította átalakulás során ez nem az első radikális váltás. A Magyar Idők helyét átvevő Magyar Nemzet már nem Gajdics Ottóval, hanem Ballai Attilával a főszerkesztői székben készül, és elkezdték a Hír TV és az Echo TV integrációját is.

A kormánypárti médiavilág radikális átalakulása november óta zajlik, amikor a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak sorra ajánlották fel a Fideszt támogató milliárdos médiatulajdonosok termékeiket.

Egy irányítás alá került , a Hír Tv, Simicska Lajos egykori műsorgyártó cége, a Hung-Ister Zrt., a Figyelő,  a Lokál, a Lokál extra lapok, a lokal.hu, a 888.hu, a mandiner.hu, az Origo.hu, a Ripost bulvárlap, a faktor.hu, az Echo TV , a Magyar Nemzet és a megyei lapok, összesen közel 500 média termék.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here