Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Annyira ciki kezd lenni a fideszes képviselőknek is a Tudományos Akadémiát feldúló miniszter, hogy inkább lekeverték a napirendről, ez derül ki a 444.hu beszámolójából.

Az eredeti tervekkel szerint az Országgyűlés költségvetési bizottsága keddi ülésén tárgyalta volna azt a napirendi pontot, amelynek keretében Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az MTA és kutatóintézetei költségvetésének, finanszírozási rendszerének átalakítására vonatkozó tervekről adott volna tájékoztatót, de nem tárgyalják mert a Fidesz levetette ezt a napirendről.

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, aki a bizottság ellenzéki elnöke az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: azt javasolták, hogy hangozzék el egy tájékoztató, amely az MTA körül kialakult helyzetről szól, ezért az ülésre meghívták Palkovics László minisztert, valamint Lovász Lászlót, az MTA elnökét, de a kormánypárti többség előzetesen már jelezte, hogy nem kívánják ezt a napirendet elfogadni, a vitát lefolytatni.

Varju döbbenetesnek és elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy 2019. január 1-jétől a kutatóintézetek és az MTA számára rendelt költségvetési forrást, 20,1 milliárd forintot a minisztérium saját rendelkezési körébe vonta a költségvetési törvénnyel, majd pedig ahelyett, hogy automatikusan biztosította volna, feltételekhez kötötte annak felhasználását.

Hozzátette: amennyiben ezt a forrást a miniszter bármilyen más módon szeretné felhasználni, mint ahogy azt a költségvetési törvényben meghatározták, azzal költségvetési csalást követ el.

„Ebben az estben országgyűlési képviselőként az a feladatunk, hogy feljelentést tegyünk a bűncselekmény megakadályozására” – mondta, hozzátéve: ez ma még nem következett be, ezzel a vitával is azt szerették volna elérni, hogy ez ne is következzen be. „Az MTA nem egyenlő ATM-mel!” – hangsúlyozta a Varjú László

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here