Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Újabb diplomáciai botrányba keveredett a magyar kormány, a hvg.hu írta meg, hogy a Magyarországnak fontos, Baden-Württemberg német tartomány miniszterelnöke lemondta stuttgarti találkozóját a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, Szíjjártó Péterrel.

Az “európai értékeket sértő” magyar plakátkampány miatt lemondta a találkozót Baden-Württemberg német tartomány miniszterelnöke a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, Szíjjártó Péterrel.  Ez a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája, így a fiaskó még kellemetlenebb is.

A miniszterelnök, Winfried Kretschmann, az európai értékekhez méltatlannak tartja ugyanis a Jean-Claude Junckerről készült plakátokat, ami szerinte rágalmazó is.

„A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket.”- jelentetett ki a német politikus

Úgy tudni, hogy a tartományi kormányfő hivatalában komoly politikai vita előzte meg a döntést. Végül úgy döntöttek, hogy nem kérnek Szijjártóból. Márpedig ez a látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna.

Baden-Württemberg azonban Európa legfejlettebb régióinak egyike, amelyben sorakoznak a világpiacot saját szegmensükben vezető cégek. Az innovációban pedig kiemelt szerepet töltenek be Európában.

Szijjártónak itt külgazdasági miniszterként nagyon is lett volna keresnivalója. Kretschmann azt mutatja: vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki, kikkel üzletelnek, így tehát koránt sem kizárható, hogy kézzel fogható kár érte Magyarországot a gyűlöletkeltő Orbáni-politika miatt

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here