Az Európai Néppárt három tagpártja levélben fordult csütörtökön a pártszövetség elnökéhez, Joseph Daulhoz a Fidesz kizárását kérve – írja a Politico, ez egyben azt is jelenti, hogy most már csupán egy párt hiányzik ahhoz, hogy a kérdéssel kötelező legyen foglalkozni a Néppártban.

A három párt a Kereszténydemokrata és Flamand, a vallon Humanista Demokratikus Közép, valamint a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt, mondta el a portálnak Frank Engel luxemburgi EP-képviselő.

A kérést a három párt a magyar kormány propagandakampányára alapozza, amit Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke ellen indítottak. Wouter Beke, a flamand párt vezetője közölte: „aki folyamatosan szembemegy a kereszténydemokrata ideológiával és értékekkel, annak nincs közöttünk helye”.

Ezzel iszonyat közel került, hogy a Fidesz kizárását tárgyalni kell kötelezően a Néppárt testületeinek, ehhez 5 nemzet 7 pártjának kezdeményezése kell.

Mint arról mi is írtunk, hogy a svéd Mérsékelt Párt ugyancsak jelezte nemrég, hogy kezdeményezik a Fidesz kizárását, a finn Nemzeti Koalíció vezetője, Petteri Orpo pedig egy Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy ideje felülvizsgálni Orbánék néppárti tagságát.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here