Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat 2019-ben ismét elkészítette az Európai Unió 20 leggazdagabb és 20 legszegényebb régió listáját a vásárlóerő alapján, közben a Hír Hugó megnézte, hogy az elmúlt 2 évben mennyit javultak a magyar régiók ezen az összehasonlításában, többsége kerek nullát.

Az unió 20 leggazdagabb régiója között ismét nincs magyarországi régió, a lemaradás jól érzékeltethető,  hogy a Szlovák főváros régiója az előkelő 8. helyen, míg a cseh prágai régió a 7. leggazdagabb az EU-ban.

Nem úgy a legszegényebb régiók között, itt már négy magyar régiót is találunk: Észak-Alföld (43 százalék), Dél-Dunántúl (45 százalék), Észak-Magyarország (46 százalék), Dél-Alföld (48 százalék). A helyzetet jól árnyalja hogy míg Magyarország 4 régióval van jelen legszegényebb 20-ban addig Románia már csak 2 régiója került be ebbe a kalapba.

Még lesújtóbb a kép ha összehasonlítjuk a 2017-es adattokkal, így az válik láthatóvá, hogy  Észak-Alföld, Dél-Dunántúl és Dél-Alföld 2 év alatt kerek 0 százalékpontot zárkózott föl és Észak-Magyarország is csak csupán 1 százalékpontos erősödést könyvelhet el.

Ha megnézzük, hogy két év alatt a Román régiók hogyan erősödtek még inkább kudarcos kép rajzolódik ki az Orbáni-politikáról, az Északkelet-romániai fejlesztési régió 34-ről 39-re, tehát 5 százalékot, Délnyugat-romániai fejlesztési régió 40-ről beelőzve már a magyar régiókat is 45 százalékra erősödött.

A szekunder szégyenérzetet növelheti  hogy az Északnyugat-romániai fejlesztési régió és a Dél-romániai fejlesztési régió is még két éve ott virított szintén a 20 legszegényebbje között, ám 2019-re mind két Román régió annyit erősödött, hogy kikerült ebből a nem túl dicső listából.

Összességében míg a magyar legszegényebb régiók semmit nem dolgoztak le a hátrányukból, addig a Románia hátrányos régiói elindultak a felzárkózás útján. Nos, erről a tényről, nem fog beszámolni a közszolgálati média, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa: Orbán politikája nulla százalékpontot javított Magyarország leghátrányosabb régióinak helyzetén.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here