Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elég zavaros közleményt adott ki ma az Állami Számvevőszék: egyszerre akarta megvédeni a Fidesz kormányzati gyűlölet kampányát és ugyanazzal a lendülettel belerúgni egyet az ellenzékbe, ám ebbe teljesen belezavarodtak és egy durva önellentmondás lett a közleményükből.

Az Állami Számvevőszék ma azzal mentegeti a kormányzati álca mögé bújt Fidesz gyűlölet kampányát, hogy a jogszabály szerint jelenleg nincs kampányidőszak. Majd ugyanazzal a lendülettel az Állami Számvevőszék felszólította az MSZP-t, hogy ne használja a szervezetet kampánycéljaira.

A számvevőszék arra reagált így, hogy Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője budapesti sajtótájékoztatóján közölte, az ÁSZ vizsgálatát követeli, mert a kormány közpénzből a Fidesz európai parlamenti  választási kampányát támogatja. Ugyanebben a témában Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke azt mondta sajtótájékoztatóján, hogy a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordul, mert úgy értékeli, a kormány tiltott kampányt folytat.

Tehát tetszik érteni, akkor az ÁSZ szerint nincs kampányidőszak és nem kampány az, hogy a kormány tele ragasztgatja közpénzből az országot, de ugyanabban a közleményben azt már kampánynak minősíti, ha erre felhívják az ellenzéki pártok a figyelmet. Bravó.

Az Állami Számvevőszék közleményének másik fele is érdekes: felhívta a figyelmet arra, hogy az EP-választás kampánypénzeinek tekintetében az Állami Számvevőszéknek nincs ellenőrzési hatásköre. A pártokra, mint jelölő szervezetekre, illetve a kampánypénzek felhasználására vonatkozóan az ÁSZ kizárólag az országgyűlési választások tekintetében végezhet ellenőrzést a vonatkozó törvényi előírások szerint.

Bár akkor sem volt kampányidőszak és országgyűlési választások, amikor 2017-ben az Állami Számvevőszék a Jobbikot rekord összegre, 600 millió forintra bírságolta a Simicska-plakátok miatt. Valahogy akkor meg tudta oldani a szerv, hogy gigabírsággal sújtsa az ellenzéki pártot…

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here