Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Súlyos kárt okozott az Európai Néppártnak Orbán Viktor magyar kormányfő, az EPP-hez tartozó Fidesz elnöke az új magyar kormányzati kampánnyal, – mondta Manfred Weber, a Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Der Spiegel című német hírmagazinnak, hangsúlyozva, hogy a kampányt le kell állítani- szúrta ki a Hírklikk

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a Der Spiegel szombati, digitális formátumban péntek este megjelent számában közölt interjúban kiemelte: „bajornak, németnek és európainak lenni, mindez számomra összetartozik, az olyan embereknek viszont, mint Marine Le Pen vagy Matteo Salvini ezek ellentétek”, egymást kizáró fogalmak. Ezért a választók a május 26-i EP-választáson „két nagyon különböző modell közül választhatnak”.

„Orbán Viktor politikailag rossz úton jár”. Ez pedig „nem az én utam és nem a Néppárt útja” – húzta alá Manfred Weber.

Arra a kérdésre, hogy CSU és testvérpártja, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kezdeményezi-e a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését, kijelentette, hogy „Orbán Viktor súlyosan ártott az EPP-nek nyilatkozataival és plakátakciójával”, ezért „elvárom tőle, hogy bocsánatot kérjen és befejezze az akciót”.

Hozzátette, hogy „nem lehet napirendre térni” az ügy felett, és a kérések, felszólítások már nem elégségesek, ezért „nagyon hamar” konkrét lépések következnek.

A Fidesz néppárti tagságával kapcsolatban „minden lehetőség nyitva áll” – mondta arra a kérdésre, támogatja-e az EPP egyes tagpártjainak törekvését a Fidesz kizárására. Kifejtette, hogy az EU-ban működő jobbközép pártokat összefogó pártcsaládban tárgyalásokat folytatnak az ügyről és döntéseket hoznak majd arról, hogy a továbbiakban miként alakítsák a kapcsolatokat Orbán Viktorral. Elmondta, hogy tesz majd erre vonatkozó javaslatokat.

A többi között arról is szólt, hogy az EPP-ben gyökeres változás tapasztalható az Orbán Viktor iránti viszonyulásban. Ezt a változást jellemezve kijelentette, hogy „ami elég, az elég, ez a mi üzenetünk”.

Az EP-választási kampányról szólva aláhúzta, hogy az Néppárt csúcsjelöltjeként ő határozza meg a választási kampányt az EPP vezetőségével együtt, és nem Orbán Viktor. Mint mondta „Orbán megközelítése gyenge”, a saját, önálló javaslatai „pozitív” népszerűsítése helyett „a félelemkeltéssel operál”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here