Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bővítené a Nemzeti Bank javaslata az élelmiszeradóval vagy másik nevén „chipsadóval” érintett termékek körét. Az igen tetemest, kb. 20 százalékos  extra adóval sújtanák többek között a virslit, a bacont, a cukrászsüteményeket és tovább emelnék a rövid italok és a cigaretta árát is.

A hvg vette észre, hogy a Nemzeti Bank bővítené a népegészségügyi termékadóval, ismertebb nevén a chipsadóval sújtott élelmiszerek körét. A megszorító javaslat abban a 330 pontos ígéretcsomagban van elrejtve, melyet Matolcsy György, a Fidesz-közeli jegybank elnök jelentett be és mellyel szerinte túl fogjuk szárnyalni Ausztriát.

Ha Matolcsy az osztrákok lehagyását úgy értette, hogy az élelmiszer árak drágábba lesznek  Magyarországon, mint Ausztriában akkor „remek” lépés az élelmiszeradó bővítése. Azonban a Hús Terméktanács szerint az emelés nemcsak a vásárlókat, hanem a gyártókat is érzékenyen érintené. Ők ugyanis éppen az árcsökkentésért lobbiznak: a 27 százalékos áfa 5 százalékra mérsékléséért.

A virsli az egyik legnépszerűbb hazai húskészítmény. A Terméktanács éppen azon dolgozik, hogy csökkenjen az ára, legalább az áfa mérséklésén keresztül.

„Mi pontosan azért harcolunk, hogy a fogyasztónak ne kelljen a 27%-s áfát a termék árában megfizetni. Tehát a legkisebb további adónövekedés, én úgy gondolom, hogy nagyon súlyosan érinti az ágazatot” – mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára.

Legutóbb január elsején változott az élelmiszeradó mértéke: 20 százalékkal emelkedett az ún. egészségügyi kockázatot jelentő ételeknél és italoknál.  Idén 57 milliárd forint bevételre számít az élelmiszereket sújtó extra adóból a kormány. Az összeg az ígéret szerint az egészségügyi kasszába kerül.

A kormányzati média nem fog beszámolni arról, hogy bővíteni akarják az élelmiszeradót és újabb ételek ára drágulhat fideszék lépése miatt, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facbookon, hogy ne érjen célt a cenzúra.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here