Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Levelet írt Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője a magyar kormány plakátkampányáról. Amelyben leírja, hogy a kormány plakátjai törvénysértőek és ha az unió ezt hagyja a Fidesznek, akkor más kormány is azt fogja gondolni, hogy ezt lehet.

Ujhelyi szerint bár „az utcák hazug propaganda-plakátokkal való elárasztása önmagában nem illegális”, ugyanakkor „’Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere egy BBC-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy „ez elsősorban egy választási kampány, szóval nem kellene meglepődni azon, hogy poszterek tűnnek fel a köztereken.”

Ujhelyi szerint „a probléma az, hogy kormányoknak nem feladatuk beavatkozni a választási kampányokba (akár uniós, akár nemzeti választásról beszélünk), kiváltképp azért, mert az ilyen tevékenység közpénzből történő finanszírozása törvényellenes”.

„Többen is felhívták már a figyelmet arra, hogy a szóban forgó plakátokon semmilyen pártjelvény nem látható, ám adófizetői pénzből a Fidesz európai választási kampányát szolgálja a kampány – pontosan ezt ismerte be kellemetlen módon Szijjártó miniszter úr is a BBC-n” – folytatódik az MSZP-s EP-képviselő levele.

Ujhelyi hozzáteszi: „a miniszterelnök maga is úgy fogalmazott egy Welt am Sonntagnak adott interjújában, hogy ’nekünk arról kell tájékoztatnunk, hogy mit jelképeznek ők (Juncker és Soros) ketten. És a kampány következő szakaszában, ami már pártkampány lesz, majd egy további szereplőt fognak a plakátokon látni, Timmermans urat. Juncker úr nyugdíjba vonul, és helyébe Timmermans úr érkezik’”.

Ujhelyi szerint  „ha  a magyar kormánynak engedik, hogy közpénzből hazug, beismerten választási kampányt folytasson, akkor bármelyik tagállami kormány következmények nélkül követheti a példájukat”.

„A szerződések, valamint az európai értékek őreként az Európai Bizottságnak kell, hogy határozott véleménye legyen egy ilyen ügyben” – teszi hozzá a szocialista EP-képviselő.

Ujhelyi István szerint „tudvalevő, hogy a magyar kormány a saját eszközeként használja a nemzeti választások tisztaságát felügyelő szerveket”, ám „ebben az esetben az európai parlamenti választásokról van szó, így az EU és az Európai Bizottság asztalára (is) tartozik, amikor egy tagállami kormány közpénzből folytat uniós választási kampányt”. „Ezzel kapcsolatban kérdezem Önt, hogy milyen eszközök állnak a Bizottság rendelkezésére annak érdekében, hogy az ilyen jellegű visszaéléseket hatékonyan kezeljék? Milyen lépéseket tervez a Bizottság tenni ebben a konkrét ügyben?” – zárul az MSZP EP-képviselőjének levele.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here