Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke egy fontos kezdeményezéssel élt, amellyel nagyban meg lehet akadályozni, hogy csaljanak a Fideszék a választásokon, mint írják 2018-ban több száz visszaélés maradt következmények nélkül. Ne hagyjuk, hogy ez a 2019-es Európai Parlamenti választáson is megismétlődjön.

Talán kevesen tudják, de a választási helységekbe ahova az emberek mennek szavazni, vagy ahogy a törvény hívja az úgynevezett szavazókörökbe a pártok delegálhatnak választási megfigyelőket, azaz szavazatszámlálókat.

Ez egy nagyon fontos lehetőség, és nagyban segít a visszaélések kiszűrésében: ők is teljes jogú tagjai a választási szavazókörnek, így akkor is jelen vannak, amikor a szavazóurnákat kinyitják és elkezdődik a szavazatok megszámlálása. Sőt ő maga is átszámolhatja az adott szavazókör összes szavazatát. Így érthető, hogy miért kiemelten fontos, hogy minden szavazókörben legyen ellenzéki megfigyelő.

Eddig is éltek a pártok ezzel a lehetősséggel, ám ez nagyon sok embert igényel: összesen 10 200 szavazókör van az országban és ezekbe egy párt országosan  20 400 szavazatszámlálót delegálhat.

Ez akkora létszám, amit még a Fidesz sem tud maradéktalanul megugrani, neki is csupán 15 ezer szavazatszámlálója volt 2018-ban. De nekik nincs is rá szükségük: sok helyen a Fidesz-ember úgynevezett önkormányzati delegált, akik pénzért vannak ott. Cserébe a pártok által delegált megfigyelőkkel, akik társadalmi megbízatásban gondoskodnak a választások tisztaságáról.

Az ellenzéki pártok ennél jócskán kevesebb megfigyelőt tudtak delegálni: a Jobbik a 20 ezer helyből csupán hétezret, az MSZP ötezret (az MSZP nem indult csupán 52 körzetben 2018-ban) és a DK kétezer főt tudott delegálni. Az LMP 463-et és a Momentum csupán 39-et.

Ebből az következik, hogy az ország több ezer szavazó körében nem volt ellenzéki megfigyelő, csak a Fidesz embere, a Hír Hugó információi szerint, főként a falusi és a kisvárosi szavazókörökre különösen igaz ez. Ezekben a szavazókörökben, az ellenzék nem tudhatja biztosra, hogy nem-e történtek trükközések.

Az MSZP ezen a tarthatatlan helyzeten változtatna és a párt egy felhívással élt az ellenzékiekhez: állj közénk, vállalj aktív szerepet, vegyél részt a kampányban és a szavazatszámlálásban, legyél szavazóköri megbízott, hogy ezúttal ne tudják elcsalni a választásokat!

Az MSZP azt is jelzi, hogy minden szavazókörbe helyi lakosokra van szükség a tiszta választások szavatolásához, a felhívásból az is könnyen kiderül, hogy könnyen lehet jelentkezni a www.mszp.hu/szavazatszamlalo oldalon.

Nos mi is csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy jelentkezzen választási megfigyelőnek a 20 ezer hely ez nagyon sok, tehát köszönjük ha megosztod ezt a felhívást Facebookon, vagy elküldöd azoknak az ismerőseidnek, akikről tudod, hogy szívesen vállalnák, hogy őrködnek a választások tisztasága felett!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here