Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha csak a tizedét próbálta volna meg a jelenlegi szlovákiai kormánykoalíció, mint amit Orbánék az elmúlt két választási időszakban megtettek, akkor itt már fejek potyogtak volna, sőt lehet, hogy „véres forradalom” lett volna – nyilatkozta államfőjelöltként a parameter.sk-nak Bugár Béla, a Most-Híd elnöke.

 

A szlovákiai magyar pártvezető a szlovák államfőválasztás célegyenesében adott a felvidéki hírportálnak interjút, amelyet a hvg.hu szemlézett. Ebből kiderült, hogy Bugár Béla fontosnak tartja, hogy jó viszony legyen Budapest és Pozsony között, de szerinte a Felvidék problémáit elsősorban nem Magyarországon kell rendezni. „Nem Orbán intézte el a helységnévtáblák ügyét, a vasúti kétnyelvűséget, sem a Kisebbségi Kulturális Alapot” – jelentette ki Bugár.

Bugár néhány Magyarországgal kapcsolatos kérdést is kapott.

parameter.sk: 29 éve ül a parlamentben…

Bugár Béla: Nem csak ülök!

parameter.sk: Szóval ön egy politikai matuzsálem, éppen úgy, ahogy Orbán Viktor is 1990-től ott van a parlamentben.

B. B.: De ő elhízott, én nem! Bugár ezután arról beszélt, hogy a politika pszichikailag megterheli az embert, de ő megedződött.

parameter.sk: Örömmel halljuk, hogy megedződött, ami egy jó dolog, ezért is adódik a kérdés, hogy ki bírja tovább a színtéren kettőjük közül? Orbán vagy ön?

B. B.: Soha nem versenyeztem Orbán Viktorral. Ráadásul ő nem Szlovákiában politizál, nem olyan törvényi feltételek mellett, mint amilyenek itt nálunk vannak. Mert Magyarországon ellenzéki média szinte nincs is, maximum a kulcslyukon keresztül leshetik a kormányt. Nálunk meg jóformán nincs koalíciós média. Tehát ez egy teljesen más közeg. Olyan, amikor a pozitív dolgot elhallgatjuk, a negatívat meg felnagyítjuk.

Összehasonlíthatatlan a helyzet a két országban. Ha csak a tizedét próbálta volna meg a jelenlegi szlovákiai kormánykoalíció, mint amit Orbánék az elmúlt két választási időszakban megtettek, akkor itt már fejek potyogtak volna, sőt lehet, hogy „véres forradalom” lett volna- vélekedett az Orbáni-politikáról a felvidéki magyar vezető

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here