A rangos külföldi lap a Politico arról ír, hogy bár a Fidesz cáfolja, hogy tárgyalnának az európai szélsőjobbal, de a lap szélsőjobboldali forrása szerint a Fidesz náluk folytathatja, hogy ha kizárják Orbánékat a Néppártból

A 24.hu által szemlézett cikk szerint lehetséges opcióként vázolja, hogy a kormánypárt átülhet a Néppártól a szélsőjobboldalon elhelyezkedő Nemzetek és Szabadság Európája (ENF) parlamenti frakciójába.

A híres francia széljobber Marine Le Pen vezette Nemzetek és Szabadság Európája még 2015-ben alakult, azóta csatlakoztak hozzájuk az Osztrák Szabadságpárt, a lengyel Új Jobboldali Kongresszus, a Matteo Salvini vezette olasz Északi Liga és a német Alternatíva Németországért.

Az ENF egyik névtelenséget kérő tagja megerősítette a Politiconak, hogy tárgyalásokat folytatnak a Fidesszel. Ha a Fidesz átülne, övék lenne a harmadik legtöbb képviselő az ENF-frakcióban

Ebből az értesülésből arra lehet következtetni, hogy a Fidesz már készpénznek veszi, hogy ki fogják tenni őket a Néppártból és arra is lehet következtetni, hogy nem hajlandó teljesíteni a Manfred Weber néppárti frakcióvezető 3 pontos ultimátumát.

Weber világossá tette, hogy akkor maradhat a Fidesz a Néppárt tagja, ha vissza vonja az eu ellenes kampányt, bocsánatot kér és megteremti a feltételeit, hogy a CEU Budapesten maradjon.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here