Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Egri Ügyek információi szerint Mirkóczki Ádám az idei önkormányzati választásokon elindul Eger polgármesteri székéért. A politikus ugyan Jobbik-tag és a párt országgyűlési képviselője, de nem pártszínekben áll rajthoz.

Mirkóczki Ádám hivatalosan egy szerda délutáni sajtótájékoztatón jelentette be  indulását az Egységben a Városért Egyesület jelöltjeként, az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum támogatásával.

Mirkóczki Zita, az Egységben a Városért Egyesület elnöke arról beszélt, hogy 2018 áprilisában született meg a változást akaró egri polgárok szándéka egy olyan egyesület létrehozására, amely a pártpolitikától függetlenül csak a város érdekét szem előtt tartva dolgozik. Februárban alakult meg a szervezet.

Az őszi önkormányzati választásokon az egyesület elindul, és polgármesterjelöltet is állít. A szervezet vezetésében minden ellenzéki párt képviselteti magát, ám összeköti őket, hogy „mindannyiunk számára Eger az első”.

„Modern szabad, fejlődő Eger a célunk, ahol a mindennapokat nem a politikai aljasságok, hanem a tisztesség és nyugalom határozza meg.”

Mirkóczki Ádám az előzményekről kifejtette, hogy sok tárgyalás, sok konszenzus, sok lemondás és egy nagy felismerés eredménye a mai bejelentés. „Annak az őrületnek véget kell vetni, amely Egert és az országot is jellemzi évek óta.”

„Az első győzelmet önmagunk felett arattuk, amikor képesek voltunk túllépni a pártpolitikai érdekeken, megosztottságon” – mondta. „Vissza tudtunk lépni egyet, hogy kettőt előreléphessünk.”

A döntés egyiküknek sem volt könnyű, hiszen mindannyian pártokban dolgoztak eddig. Mirkóczki szerint a város társadalmának ilyen összefogása történelmileg eddig példátlan. Ezt az összefogást már több mint egy éve elvárja az egri közvélemény, most eleget tesznek neki.

„Tudunk-e olyan ügyet, amelyet itt, Egerben, vagy bármelyik más településen pártpolitikai kérdések mentén oldható meg?”

Az általuk elképzelt Egerben nem a párthűség, hanem a szorgalom, a rátermettség és a tehetség fog számítani minden pozíció betöltésekor.

„Egy város vezetése nem a hatalomról, hanem a hatalomról és az alázatról szól.”

Az Egységben a Városért Egyesület nem álcivil szervezet, mert, bár pártok képviselői töltötték fel tartalommal, a tartalom, amelyet képvisel, nem ideológiai és pártpolitikai szempontok, hanem a város érdekei mentén állt össze – szögezte le Mirkóczki.

Ősszel nem fogják látni Egerben a szavazólapon sem a DK, sem az MSZP, sem az LMP, sem a Jobbik, sem a Momentum logóját. Csak az egyesület indul a választásokon. „Mától kezdve Egerben egyedül a Fidesz folytat pártpolitikát.”- jelentette ki

Mirkóczki arról is beszélt, hogy nincs két Eger, nincs kormánypárti és ellenzéki város, csak egy közösség, amelyet mindannyiuknak szolgálnia kell. Azokat várják soraikba, akik erre hajlandóak.

„Nem azért kell leváltani a Habis László polgármester fémjelezte városvezetést, mert fideszesek. Hanem azért, mert egy évtized alatt bizonyították: nem élnek, hanem visszaélnek a hatalommal.”

Mirkóczki mintegy biztosítékként hozzátette, hogy tíz év parlamenti tapasztalattal a háta mögött tudja, mit nem szabad csinálnia egy vezetőnek egy közösség, egy ország vagy egy város élén és ezeket el is fogja kerülni, ha megkapja a választók bizalmát.

„A programunkat hamarosan nyilvánosságra hozzuk és minden egrihez eljuttatjuk. Nem vállalhatatlan, elérhetetlen célokat tűztünk ki, reális elképzeléseink vannak. A kamu konzultációk helyett népszavazást kezdeményezünk a tűrhetetlen parkolási és közlekedési helyzetről.”

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here