Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az európai szeizmológiai aktivitást figyelő EMSC adatai szerint kisebb földrengés volt Nyugat-Magyarországon este 20:07-kor. Előbbi oldal 4,0-ás, utóbbi 3,9-es erőről számol be a Richter-skálán. Az EMSC szerint az epicentrum Nagyatádtól nyugatra volt, 8 kilométernyire- írja az Index

A foldrenges.hu hírében pontosít dr. Tóth László szeizmológus: „Helyi idő szerint 20:08-kor közepes méretű földrengés keletkezett Somogy megyében, Nagyatád közelében, kb. 13 km mélységben. A rengést több kisebb előrengés előzte meg az elmúlt napokban. A földrengést nagy területen érezték. A rengés mérete és mélysége alapján kisebb károk is keletkezhettek az epicentrum környékén.”
nagya

A Kaposvár Most Facebook-oldalán a térségben élők reakciói olvashatók, többen recsegő tetőről, morajlásról számolnak be. „Megmozdult alattam a kanapé és a szekrény is mozgott” – írja egy nagyatádi lakos.

A foldrenges.hu szerint Magyarország területén évente átlagosan 100-120 kisebb (mint 2.5 magnitúdójú) földrengést regisztrálnak műszerekkel, ezek nagy részét a lakosság nem érzi. Az ország területén évi 4-5 olyan földrengés keletkezik, ami az epicentrum környékén már jól érezhető, de károkat még nem okoz (2,5-3,0 magnitúdójú). Jelentősebb károkat okozó rengés csak 15-20 évenként, míg erős, nagyon nagy károkat okozó (5,5-6,0 erősségű) földrengés 40-50 évente várható.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here