Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egymás után zsinórban hétszer választották meg, ha valamire azt lehet mondani, hogy tiszteletre méltó politikai teljesítmény, akkor az 1994-ben újonnan létrejövő XXIII. kerület, azaz Soroksár most visszavonuló polgármesterének teljesítményét nem érheti kritika. 

Ma jelentette be Facebook oldalán, hogy visszavonul Geiger Ferenc, Budapest XXIII. kerületének, Soroksárnak első polgármestere.

Geiger Ferencet először 1994-ben az MSZP-SZDSZ színekben választották meg a dél-pesti kerület élére majd 1998-tól egy civil szervezet színeiben indult, de több választáson is élvezte a baloldali pártok támogatását. Egymásután hétszer választották meg a kerület vezetőjének, a legnagyobb arányban 2002-ben, amikor is 78 %-21% arányban verte pépé a kerületben a Fideszt.

Geiger Ferenc visszavonulást bejelentő levelét változtatások nélkül közöljük:

Döntöttem
Mivel úton, útfélen ismerősök, ismeretlenek állítanak meg, hogy érdeklődjenek, mi lesz az októberi önkormányzati választásokon, úgy gondolom, itt az ideje, hogy tőlem tudják meg kerületünk lakosai döntésemet.

Azt a döntést, melyet nem volt egyszerű meghoznom, hiszen egész eddigi életem összeforrott Soroksárral. Mint nagyon sokan tudják, itt születtem, itt éltem világ életemben, itt lettem élvonalbeli sportoló.

1990-94 között a még közös Pesterzsébet-Soroksár vagyongazdálkodási osztály vezetőjeként kezdtem köztisztviselői munkámat, majd az elmúlt negyedszázadban az immár önálló XXIII. kerület polgármestereként tevékenykedtem azért, hogy szűkebb hazám minél hamarabb ledolgozza több évtizedes lemaradását.

Hosszú hetek, hónapok vívódása után, meghallgatva barátaim véleményét, megbeszélve családommal jövőbeli elképzeléseimet, meghoztam döntésemet: nem indulok a 2019-es önkormányzati választásokon. A tavalyi esztendőben betöltöttem a 65. életévem, s bár mind mentálisan, mind fizikailag jó állapotban érzem magam, nyugdíjba vonulok.

Mindez nem azt jelenti, hogy teljes egészében vissza akarok vonulni a közélettől. Tanácsaimmal, kapcsolatrendszeremmel, majd három évtizedes közigazgatási tudásommal, gyakorlati rutinommal – amennyiben igénylik – támogatni, segíteni fogom utódom, illetve az új képviselő-testület, az önkormányzat munkáját.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here