Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nagyon veszélyes játékot játszik a Fidesz, hiszen ha kiteszik az Európai Néppártból, ha nem, akár az európai uniós tagságunk is veszélybe kerülhet a politikája miatt – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken- szemlézte a Hírklikk

„Teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz nem azt a politikai célkitűzést képviseli, ami egy mélyebb integrációt visz” – mondta. Az unión belül pedig épp most alakul a demokraták, szocialisták, liberálisok, zöldek és néppártiak együttműködése, ami az EU sorsát meghatározza majd. „Ha a Fidesz ebből kiesik, akkor valamennyire Magyarország is kiesik ebből a fősodorból” – mondta a pártelnök.

„Mi az Európai Unió pártján és az európai uniós integráció pártján állunk. Látható, hogy most a Néppártban is több párt felismerte, hogy most a Fidesz nem ezt szorgalmazza és nem emellett politizál, hanem éppen ellenkezőleg” – mondta.

Azt mondta, „annak örülne”, ha a Fidesz azonnal abbahagyná jelenlegi politikáját, felszámolná az általa felépített illiberális államot, fölszabadítaná a magyarországi intézményeket, „leszállna” a Magyar Tudományos Akadémiáról, nem üldözné el a CEU-t, nem lopná el az uniós pénzeket – s lehetne még sorolni. „Ezt be kéne fejezni, és végre a magyar emberek, a magyar nemzet érdekét képviselni egy tárgyalóasztalnál” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért ő vezeti az MSZP EP-listáját, elmondta: mivel sajnos nem jött létre közös lista a progresszív erők között, pártelnöki súlyával kívánja jelezni minden párttagnak, hogy „bele kell állnia az MSZP-nek”, hiszen nem a párt, hanem az ország számára fontos az EP-választás. „Ebben én saját személyes súlyomat, pártelnöki súlyomat belevetve fogok dogozni” – ígérte. Megerősítette: mandátumát nem kívánja átvenni.

A lista további részéről viszont nem nyilatkozott, hiszen a szövetséges Párbeszéddel még folynak a tárgyalások, amelyek eredményéről a választmány fog dönteni. „Nyilván az az érdek, hogy a pártszövetség a választási együttműködésben is meglegyen.” A párt „Haza. Szeretet. Európa” című programját szeretné sikerre vinni, ami a szociális Európáról szól: az egységes európai minimálbérről, a minimumnyugdíjról, a szociális bérlakásról. „Ebben számítunk a Párbeszédre.”

Jávor Benedek esetleges helyéről is azt mondta: folynak a tárgyalások, de „nagyon szeretnénk olyan választási eredményt elérni, ahol az a zöld politika, amit Jávor Benedek képvisel, az a zöld politika, amely nagyon fontos Magyarország számára és az MSZP számára is, az parlamenti képviselethez jut.”

Elmondta: a párt mától hirdette meg a választási időszakot. Miután a kongresszus meggyőző, 72%-os többséggel elfogadta a párt EP-listáját, most már csak a kampányra koncentrálnak.

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here