A gazdasági ágazatokban dolgozó szlovákiai alkalmazottak havi átlagos nominálbére tavaly elérte az 1013 eurót, míg a magyar bruttó átlagbér 217300 forint, azaz kb 700 euró.

A 2017-es adatokkal összehasonlítva 6,2 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset Szlovákiában – írja a hirek.sk.

Éves szinten először lépte túl a havi átlagbér az 1000 eurós határt – jelentette be František Bernadič, a Statisztikai Hivatal alelnöke. Ami az egyes régiókat illeti, az átlagbéren leginkább a főváros és a környéke tűnik ki.

Éves szinten csak Pozsony megye lépte túl az ezer eurós határt (1272 euró). 2018 utolsó negyedévében ugyanakkor összesen négy régióban lépte túl a havi átlagkereset az ezer eurós határt, mégpedig Trencsén (1048 euró), Kassa (1022 euró), Nagyszombat (1018 euró) és Zsolna megyében (1011 euró)

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here