Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Teljes ellenzéki összefogás lesz Újpesten, az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd már a polgármesterjelöltben is megállapodott, értesült az Index. Szalma Botondot, a KDNP-ből egykor kizárt budapesti elnököt indítják. Szalma azt mondta, elfogadja a támogatást, és nagy harcra számít a Fidesszel.

Megállapodott egymással az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd Újpesten, és megtalálták a polgármesterjelöltet is: Szalma Botondot, a KDNP volt budapesti elnökét támogatja az ellenzék majd az őszi önkormányzati választáson, értesült az index.hu.

Szalma, aki a Mahart igazgatója volt korábban, régóta politizál Újpesten, a neve országosan akkor vált ismertté, amikor a KDNP budapesti elnökeként lemondásra szólította fel Schmitt Pál államfőt a plágiumügye miatt. Akkor a KDNP elhatárolódott Szalma nyilatkozatától. 2014-ben aztán ki is zárták a pártból, mert független polgármesterjelöltként elindult a választáson a Fidesz jelöltje, Wintermantel Zsolt ellen.

Őt keresték meg most az újpesti ellenzéki pártok, ezt Szalma Botond megerősítette az Indexnek. Azt mondta, a pártok olyan embert kerestek, aki biztosan „nem megvehető”, és abban állapodott meg az ellenzéki pártokkal, hogy Újpest a jövőben nem a garázdálkodás terepe lesz, hanem mindenki dolgozni fog a kerületért.

Szalma azt is mondta, hogy az ellenzéki polgármester-jelöltséget szívesen vállalja, de ettől nem lesz más az értékrendje: ő továbbra is keresztény, demokrata és jobboldali.

A lap arról is ír, hogy a korábbi MSZP–DK-megállapodás értelmében az önkormányzati választáson az MSZP indíthat polgármesterjelöltet, és úgy tudni, Trippon Norbert helyi MSZP-elnököt választotta jelöltnek a baloldal. Trippon az Indexnek azt mondta, valóban őt választotta az MSZP, a DK és a Párbeszéd, de egyetértett a többi ellenzéki párttal abban, hogy ennél is szélesebb körű és teljes összefogás kell a Fidesz legyőzéséhez.

Nem titok, az LMP javasolta először Szalmát a többi pártnak – mondta a lapnak Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője és újpesti vezetője. Kanász-Nagy szerint Szalma „integratív személyiség”, aki baloldali, LMP-s és jobbikos szavazókat is képes megszólítani, és maga mellé állítani. Kanász-Nagy azt is elmondta, hogy várhatóan ő maga is elindul majd egy egyéni választókerületben.

A Momentum is támogatja, hogy egy jelölt álljon szembe a Fidesszel, így a párt is támogatja Szalmát – mondta Déri Tibor, a Momentum helyi vezetője. Déri szerint fontos, hogy nem egy másik párt jelöltjét támogatják, hanem – hasonlóan az egri modellhez – egy egyesület jelöltjei mögé tudnak beállni az ellenzéki pártok.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here