Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ujhelyi István, az MSZP Európai Parlamenti képviselője bejelentette, hogy a mai napon levélben keresi meg az Agrárkamara elnökét és felajánlja neki a segítségét, miután kiderült, hogy a Fidesz nem szavazata meg az EU-s agrártámogatások csökkentésének eltörléséről szóló javaslatot.

A szocialista EP-képviselő ismertetett egy a sajtóban még meg nem jelent hírt, ami szerinte sokat elmond a Fidesz magatartásáról. Az Európai Bizottság javaslatát, amely szerint csökkent volna a közös agrárpolitika támogatási összege, az Európai Parlament megváltoztatta, és az elvont forrásokat visszahelyezte a büdzsébe.

„Az Európai Parlamentet egy olyan döntést hozott, amely jó a magyar gazdáknak, amely ugyanazt a követelést fogalmazza meg, amelyért most az Agrárkamara és MAGOSZ aláírásokat gyűjt. Ezt a döntést azonban az Európai Parlamentben a Fidesz képviselői azonban nem szavazták meg.”

„A fideszes képviselők tartózkodtak, de mi magyar szocialisták és európai szocialisták továbbra is meg fogunk küzdeni azért, hogy a következő években a magyar gazdák megkaphassák ugyanazt a támogatást, mint amit a korábbi években” – mondta Ujhelyi István.

Ujhelyi István szerint a magyar gazdák nem számíthatnak Orbán Viktorra, mert őt már nem tekintik megfelelő partnernek az Európai Unióban.

„Orbán elvesztette európai érdekérvényesítő képességét, már csak a saját hatalmi pozíciójáért küzd az Európai Néppárton belül. Orbán Viktor olyan politikusokkal szövetkezik, akik nem tudnak nekünk magyaroknak semmiben sem újabb és jobb lehetőséget biztosítani a következő években, például az európai büdzsé terén.”

Harangozó Gábor elmondta, hogy Magyarország a legnagyobb kedvezményezettje az uniós agrártámogatásoknak, azonban mégsem a magyar gazdák kapják a legtöbb pénzt az unióban, mivel az Orbán-kormány adja legkisebb hazai kiegészítést az uniós támogatásokhoz.

” A MAGOSZ és az Agrárkamara fideszes vezetőinek azért kellene lobbizniuk a saját frakciójuknál, hogy támogassák azon javaslatainkat, amelyek növelnék a gazdák támogatását, azonban nem ezt teszik. Folyamatosan a magyar gazdák érdekei ellen cselekszenek és ez a mostani aláírásgyűjtés is csak egy ócska PR-fogás.”

Az MSZP elnökségi tagja szerint lenne tennivaló a magyar vidék érdekében, ezért azt követelik, hogy minimum 100 ezer forint legyen a területalapú támogatás, és az legyen foglakoztatáshoz kötött, amelyet a mezőgazdaság szereplői, akkor kapnának meg, ha embereket foglalkoztatnak és vállalkozásokat hoznak létre. Továbbá követelik, hogy Magyarországon is legyen bevezetve a jövedelemstabilizációs rendszer.

Harangozó Gábor szerint az unió előtt álló új kihívásokat csak egy olyan megerősített Európa tudja kezelni,amely képes a közös fellépésre, és amelynek nagyobb költségvetése van. „Orbán Viktor pont ezt akarja szétrombolni, amivel nemcsak a magyar vidéknek, a magyar mezőgazdaságnak vált az ellenségévé, hanem az egész ország érdekei ellen tesz. Ezért kell összefogni és ennek megálljt parancsolni” – mondta.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here