A 444 írta meg, hogy Manfred Weber, az európai néppárt listavezetője bejelentette, hogy találkozni fog Orbán Viktor kormányfővel, nem mellesleg a Fidesz elnökével, miután a Néppárt több tagpártja is a Fidesz kizárását szorgalmazta.

Weber azt mondta, a következő napokban személyesen tárgyalok Orbán Viktorral Budapesten, hogy megértessem vele, jelenleg egy olyan úton jár, amely kifelé vezet a Európa legnagyobb jobboldali közösségéből.

Weber korábban három feltételhez kötötte, hogy a Fideszt ne zárják ki, a Brüsszel-ellenes plakátok leszedéséhez, bocsánatkéréshez, illetve a CEU Budapesten tartásához.

Eddig Orbán Viktor ezt az ultimátumot nem teljesítette, így nagy kérdés, hogy vajon Weber fog engedni vagy a Fidesz lesz kénytelen politikát változtatni.

A Néppárt választmánya március 20-án tárgyalja a Fidesz fegyelmi ügyét és ekkor szavaz majd a kizárásról is.

Sajtó hírek szerint közben Orbánnék már a háttérben egyeztetésekbe kezdtek az európai parlament szélsőjobboldali frakciójával is, Orbán maga sem zárta ki, hogy esetleg új pártcsaládban folytathatja a Fidesz.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here