Ferencz Orsolya, a Fidesz űrkutatási miniszteri biztosa volt tegnap  a HírTV Péntek kilenc című műsorában- szúrta ki a 444, ahol a terveiről beszélt, elmondta most kapott a szektor lehetőséget arra, hogy felzárkózzon a régiós országokhoz és kiderült az is, hogy mielőbb szeretne magyar műholdat. Így könnyen lehet, hogy előbb lesz űrobjektumunk, mint a kórházakban WC-papír.

 

Van valami vicces ebben az űrkutatási kormánybiztosban, például, hogy hatalmas lehetőségekről beszél, majd kijelenti, hogy “2,2 milliárd forintot fordított Magyarország összesen erre, ami el is ment az Űrügynökségre fordított kötelező tagdíjunk befizetésére.”

Hát igen ez a mondat az ami a legjobban megmutatja, hogy mennyire beteg egy rezsimbe élünk. Majd arról is beszél Ferencz ha ezt a 2,2 milliárdot meg tudnánk duplázni, az óriási eredmény lenne, aztán szépen fokozatosan, úgy, hogy a magyar űripar és a szereplők ezt kompetensen fel tudják használni. De az a cél hogy a regionális versenytársainkkal összemérhetők legyünk.”

Legfontosabb feladatként a nemzeti űrstratégia elkészítését jelölte meg, “ugyanis az összes országnak van.” Ferencz arra kérdésre, hogy mikor lesz Magyarországnak műholdja, azt válaszolta, hogy “nagyon szeretném, hogy minél hamarabb.”

Hát ezaz! Magyar égre magyar műholdat! Magyar TV-be beteges magyar űr propagandát, közben meg a közintézményekben 30 éve nem tudjuk megoldani, hogy legyen WC-papír. Jó reggelt!

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here