Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre nehezebb eligazodni azon a káoszon, ami a Fidesz hatalmas médiabirodalmán belül uralkodik. A Media1 értesülései szerint pár hónap után, a napokban leváltották Gosztonyi Balázst, az Origót kiadó New Wave Media Group vezérigazgatóját A leváltott vezető nem cáfolta a hírt. Neve időközben az impresszumból is eltűnt.

A Média1 úgy értesült, hogy  Gosztonyival a múlt héten közölte a leváltását fideszes kötődésű  médiaalapítvány, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA képviselője, ami -és a magyar sajtóállapotokat jól mutatja- Liszkay Gábor balatoni nyaralójába van bejegyezve…

Gosztonyi Balázs nem sokáig lehetett az Origo kiadója, a New Wave Media Group vezérigazgatója. Gosztonyi ugyanis tavaly december óta vezette a céget, átvéve a vezérigazgatói feladatokat a céget 2017 óta vezető Matolcsy Ádámtól, a jegybankelnök Matolcsy György fiától.

Matolcsy Ádám távozására tavaly azután került sor, hogy az előzőleg a céget felvásárló ifjú Matolcsy egy őszi reggelen úgy döntött, átadja a nevén lévő médiacéget a fideszes médiaalapítványnak, ahol egyébként rövid idő leforgása alatt közel 500 médiatermék landolt.

Gosztonyi leváltása azért is érdekes, mert a Media1 épp tegnap számolt be róla, hogy Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix (a felcsúti milliárdos felesége) és Pálmai L. Ákos, az Origo és a TV2 Tények Extra egykori főszerkesztője is mozgolódik a cég körül.

Gosztonyi Balázs utódjának azt a Köő-Tóth Győzőt nevezik ki, aki egyébként a Mediaworks pénzügyi igazgatójaként is ügyködik. Strapabírását jól jellemzi, hogy a Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország kiadójánál nemrég történt nagy vezetőváltozáskor a győri központú Lapcom megyei lapkiadó felügyelőbizottságába is bekerült. Mostani pozíciójával tehát egyszerre három fideszes médiacégben is jelen van vezető tisztségviselőként.

Mostanra már az Origo.hu impresszumában is Köő-Tóth Győző neve szerepel a New Wave Media Group képviselőjeként.

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here