Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mellár Tamás független országgyűlési képviselő, a Párbeszéd frakció tagja, aki közgazdász professzorként az MTA doktora kemény kritikával illette a Fidesz gazdaságpolitikáját egy Népszavának adott interjúban.

 

Matolcsy György jegybank elnök a napokban azt mondta, hogy az ő működése alatt Magyarország kezelte legsikeresebben a gazdasági világválságot. „Hazánk mintegy 30 százalékos veszteséget szenvedett el négy év során. Ezt kirobbanó sikerként értékelni meglehetősen nagy fantáziára vall.” – szúrt oda Mellár Tamás a jegybank elnök dicsekedésére.

A pécsi képviselő szerint az Orbán-kormány történelmi bűnt követett el, mert az uniós forrásokat a gazdaság fejlesztése helyett presztízsberuházásokra költötte. Elmondta, hogy az uniós forrásokból és a magánnyugdíj lenyúlásából 45-47 százalékos többletforrás érkezett a gazdaságba és ebből sikerült 17 százalékos gazdasági növekedést elérni. „Szerintem ez elég sovány eredmény” – fogalmazott Mellár.

„A magyar gazdaság struktúrája elavult, elmaradott és rossz” – szögezte le a Párbeszéd politikusa miután elmondta, hogy a magyar exportnak csupán a 20 százalékát teszik ki a magyar vállalatok és annak is a nagy része olcsó mezőgazdasági és feldolgozatlan nyerstermék. Ezért istartja nonszensznek Orbán vízióját a nemzetek Európájáról, mert a magyar gazdaság nagyban függ a külföldi multinacionális cégektől, akik ha hazánk kilép az EU-ból, akkor elmennek innen.

Orbán és Matolcsy szerint 2030-ra elérjük az osztrák életszínvonalat, erre reagálva azt mondta a közgazdász professzor: „A magyarok tehetségével, kreativitásával nincs baj. De ezek a kormányzati álmok nem többek jól hangzó blöffnél (…) Erre vajmi kevés az esély, különösen egy mesterségesen felhizlalt oligarchakörrel, amely kapcsolati tőke révén gazdagodott, és alkalmatlan a nemzetközi megméretésre (…) Szerintem inkább a lejtőn lefelé előzhetjük meg a többieket.”

Az akadémia elleni kormányzati támadással kapcsolatban Mellár elmondta, hogy a kormánynak nem tetszik, hogy ott „olyan autonóm egyéniségek dolgoznak, akik indokolt esetben bírálják is a hatalmat” és „a kormány attól tart, hogy kevesebb pénzből a csókosoknak kevesebbet tud osztogatni, ezért megszerezné az MTA intézeti hátterét.”- fogalmazott.

Zárásként előrevetítette, hogy„Már középtávon is összedőlhet a NER, a nemzeti együttműködés rendszere” , ugyanis kevesebb uniós forrás fog érkezni hazánkba a következő években és „egymás torkának fognak ugrani az uniós és magyar adófizetői pénzen kitartott oligarchák.”

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here