Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“A CEU-t kiszorították Magyarországról”, nyilatkozta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. A magyar kormányzat ezzel ellentétes állításai hamisak és félrevezetők– tette hozzá közleményében az egyetem vezetője

2019. január elsejével a magyar kormányzat saját törvénye, a Lex CEU értelmében a CEU nem vehet fel új diákokat a világszerte elismert amerikai akkreditációjú mester és doktori képzéseire Budapesten- írják

Azt is kifejtik, hogy ez valójában azt jelenti, hogy a CEU-t elüldözték abból a városból, amely több mint 25 éve az otthona, bár a CEU a magyar akkreditációját megőrizte, Budapesten nem működhet amerikai akkreditációjú intézményként. Ennek eredményeképpen 2019 szeptemberétől kénytelen Bécsbe áthelyezni minden amerikai akkreditációjú programját.

„Egy egyetem elüldözése az országból támadás a felsőoktatás ellen és súlyos csapás az akadémiai szabadságra”- fogalmazott Ignatieff. A helyzet megoldása azonban még most sem lehetetlen. Ha a kormányzat azt akarja, hogy a CEU Budapesten maradjon, akkor a miniszterelnöknek biztosítania kell a CEU-t arról, hogy nem vonják vissza az egyetem működési engedélyét. Amíg ezt nem teszi meg, addig azok a kormányzati állítások, amelyek szerint a CEU Budapesten maradhat, nem felelnek meg a valóságnak közölte az egyetem.

Az elmúlt napokban a kormány különböző képviselői egymást követve állították, Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje téved, a CEU jelenleg is Magyarországon van és működik- írj az index

Mint ahogy a Hír Hugó is beszámolt róla a néppárti vezető, Manfred Weber három feltételhez szabta, hogy a Fidesz meghessegesse a Néppárti tagságát:

Az első feltétel a Fidesz azonnal és végérvényesen leállítja kormánya gyűlöletkampányát, a második, hogy bocsánatot kér és a harmadik feltétel az, hogy biztosítja a Közép-európai Egyetem megmaradását Budapesten.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a Fidesz továbbra is a Néppárt tagja kíván maradni, és ígéretet tett arra, hogy március 15-ig leszedik a gyűlöletplakátokat. Ugyanakkor Gulyás azt állította, hogy a CEU „már nem ügy”, ez a probléma már régen megoldódott.  Valójában azonban a CEU helyzete máig kétséges.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here