Tegnapi, Orbán Viktorral folytatott budapesti megbeszéléséről először adott interjút a német köztelevízió, a ZDF Heute Journal című hírmagazinja számára a találkozó után kialakult álláspontjáról- írta meg a Mérce

Minden jel szerint a néppárti csúcsjelöltet nem győzte meg Orbán Viktor, ugyanis Weber  igen csak konfrontatív hangot ütött meg Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben az első nyilvános tévé szereplésében a találkozó után.

Weber kijelentette az Európai Néppártban „elfogyott a türelem” Orbánnal és a Fidesszel szemben a gyűlölet plakátkampány után, és emlékeztetett, immár 13 tagpárt követeli a Fidesz kizárását.

Éppen ezért Weber az interjúban leszögezte, az alapjogok, mint az akadémiai és tanszabadság, nem alku tárgyai, azokat alapvetően be kell tartani, és Orbán Viktor ebben az ügyben be fogja adni a derekát, ha nem kívánja kívül találni magát az Európai Néppárton.

„Világossá kell tennie, hogy viselkedését hosszútávon is megváltoztatja, és bocsánatot is kell kérnie.”

Ehhez a bajor politikus, további kemény szavakat is fűzött német közönsége számára. Többek között úgy fogalmazott, a Néppártnak nem a mandátumok száma az elsődleges, hanem „értékeink alapvetései” amelyeket „szigorúan meg fogunk védelmezni Orbán Viktortól.”

Weber egyébként a műsorban immár nyilvánosan is megismételte tervét, mely szerint EU-s intézményi garanciát nyújt a CEU Magyarországi helyzetének rendezése céljából. Ez a gyakorlatban azt jelentené szerinte, hogy a müncheni Technische Universität és a BMW is beszáll a tanszékek finanszírozásába.

Az esetleges kizárásról az Európai Néppárt egy hét múlva, március 20-án dönt majd.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here